image/svg+xml Ta mig upp

Vanliga frågor

Här har vi samlat våra vanligaste frågor – med svar – som användare skickat in till oss.

Gå direkt till:

Ska skaffa Anima och har tagit alla skatter men alla statyer lyser inte! Har sålt nåt som behövs för att få Anima / missade skatten i Bevelle, hur göra? Hur blir man av med “No AP” på någons bästa vapen? Har nåns vapen, Crest och Sigil men ändå försvinner inte “No AP”! Vart kan jag hitta ett visst item? Ni skriver “Bribe”, eller att man ska “Briba”, hela tiden. Vad betyder det?

Ska skaffa Anima och har tagit alla skatter men alla statyer lyser inte!

Du har då missat en eller flera skatter. Jämför med listan nedan och med statyerna för att se vart du glömt att använda en Destruction Sphere. Återvänd dit och gör om allt, följ våran walkthrough.

Övre högra = Bevelle (kan ej missas)
Mellan högra = Djose
Nedre högra = Kilika
Övre vänstra = Besaid
Mellan vänstra = Macalania
Nedre vänstra = Zanarkand Dome (Det är pusslet med de vita fyrkanterna som räknas. Eventuellt måste du först lämna stället och flyga till Bevelle och se scenen där för att låsa upp det.)

Har sålt nåt som behövs för att få Anima / missade skatten i Bevelle, hur göra?

Du behöver inte behålla de saker du fått. Det viktiga är att du använt en Destruction Sphere i varje tempel, detta är det enda som krävs. Man måste använda en sådan i Bevelle för att kunna komma ut därifrån så den är omöjlig att missa.

Hur blir man av med “No AP” på någons bästa vapen?

Du måste ha personens Crest och Sigil. Hur du hittar dem står på Legendary Weapons-sidan. När du har båda för rätt person (och dennes vapen) så ska du bege dig till kristallen bland Macalania Forests trädkronor och fixa vapnet. Du behöver så klart Celestial Mirror först.

Har nåns vapen, Crest och Sigil men ändå försvinner inte “No AP”!

Du måste ha Celestial Mirror och gå till kristallen i Macalania Forest där du fick den. Där får du välja att offra dina Crest och Sigil för att bli av med “No AP” och få fram alla bra abilities. Din Crest låser upp en ny ability och ditt Sigil tar bort “No AP” och tar fram vapnets tre sista abilities. Dubbelkolla gärna så att du har rätt Crest och Sigil till rätt vapen.

Vart kan jag hitta ett visst item?

Du bör kolla in vår Item-sida för där har vi listat flera vanliga items och vart de finns. Om du scrollar ner en liten bit så finner du under första listan en länk till våran Bribe-lista. Där finner du alla fiender i spelet och vad man kan få av dem genom Bribe. Du kan trycka Ctrl + F om du kör windows för att söka efter valfritt ord i texten. Står det inget där heller så kolla vår Belöningslista på Monster Arena-sidan. Där finns också en mängd bra items.

Mer än så har vi tyvärr inte. Men alla bra och sällsynta items står i alla fall med på dessa sidor.

Ni skriver “Bribe”, eller att man ska “Briba”, hela tiden. Vad betyder det?

Bribe betyder muta och är en ability som finns på din Sphere Grid. Den är ganska svåråtkomlig och är troligen en ability du låser upp sent i spelet. Med den kan du betala fiendens HP gånger 20 för att den ska fly från striden och ge dig en massa bra items. I Monster Arena är dessa items oftast ännu bättre än annars. Om du ger en fiende 20 000 Gil och den har 1 000 HP men ändå inte flyr så ge 1 000 Gil nästa gång det är din tur. Fortsätt så tills den flyr, man behöver inte ge 20 000 Gil igen.