image/svg+xml Ta mig upp

Chocoboträning

Du hittar detta minispel i Calm Lands. Prata med tjejen på Chocobon nära sparningsplatsen vid affären i Calm Lands.

Det första du får göra är att välja om du vill veta kontrollerna, rida en chocobo eller träna en. Välj att träna en chocobo så börjar det hela. Det finns fyra olika grenar att träna din chocobo i. För att låsa upp nästa gren så måste du klara den första.

Wobbly Chocobo

Mål: 12,8 sekunder.

Det du ska göra är att styra en bångstyrig chocobo från start till mål. Du måste springa in mellan tränaren och hennes chocobo annars räknas det inte. Tyvärr finns det inte så många tips till att klara just detta men ett är att försök att inte styra upp så hårt, om inte din chocobo springer helt fel förståss. Utan tryck den analoga spaken svagt åt motsatt håll, dutta lite på den och rör den nästan hela tiden om inte chocobon springer bra.

Då du först slår tiden så får du en Elixir, andra och resterande gånger du slår det nya rekordet så får du en X-Potion!

Dodger Chocobo

Mål: ? sekunder.

Här så springer din chocobo bara rakt fram och det enda du ska tänka på är att undvika de Blitz-bollar som kastas emot dig från mållinjen. Träffas du av en boll så står du stilla i ungefär 2 sekunder. Tips för att klara detta är att nästan bara ha koll på bollarna som kommer från mållinjen. Spring inte för mycket zickzack för det drar på tiden utan spring rakt då du kan och lär dig hur du kan ducka åt sidan precis i tid. Fortsätt sen rakt där och ducka av åt motsatt håll då nästa boll närmar sig.

Då du klarar tiden får du en Lv. 1 Key Sphere, en Mega-Potion väntar varje gång du slår ditt rekord.

Hyper Dodger Chocobo

Mål: 18,5 sekunder.

Här blir det genast mycket svårare. Din chocobo springer även nu rakt och bollar kastas emot dig. Men innan de landar så exploderar de och kastar ungefär 6 nya bollar runt explosionsplatsen. Och inte nog med det, det kommer fåglar flygandes rakt emot dig, de svänger också efter dig då du ska undvika dem! Pröva med att springa rakt fram mot första bollen så ska den slå ner runt dig och du borde klara dig. Satsa sen att undvika fågeln som kommer och sen blir det en hel del tur och zickzackande som får avgöra resten.

Det är väldigt svårt att hålla koll på dels bollarna och deras spridningsyta och dels fåglarna. Var och en för sig är de nog så svåra men slår du tiden så belönas du med en Lv. 2 Key Sphere, slår du din egen tid så får du en Ether för varje gång.

Catcher Chocobo

Nu till den ultimata tävlingen! Du ska nu tävla mot tränaren, rekordet är på 45 sekunder och det måste slås. Du har två minuter på dig att komma i mål, det finns röda ballonger på banan och de ger dig 3 bonussekunder som dras av din måltid då du kommit i mål. Men träffas du av en fågel så står du stilla i typ 2 sekunder samt får 3 sekunder extra på din tid. Alltså ska du för allt i världen passa dig för fåglarna mer än att ta ballonger till varje pris.

Ni börjar racet bredvid varandra vid passet till Macalania Woods, och slutar vid nordöstra utgången av Calm Lands. Du kan välja att få se banan om du vill. Era chocobos är lika snabba så det gäller att ha lite tur och teknik. Platsen för alla ballonger slumpas fram varje gång. Första kullen ni springer ner för är fågelfri. Där finns även 5 ballonger, försök ta minst 4 av dem. Nästa strecka är ganska lång och ballonglös. Här härjar även fåglarna. Dyk undan allt vad du kan då fåglarna närmar sig. Försök sen komma i linje med en ballong, eller helst flera, genom att svagt röra din analoga spak åt rätt håll. Om tränaren träffas av en fågel så försvinner nästan alla fåglar och det är lugnt ett tag. Efter denna sträcka så svänger det åt vänster och du har en aningen kortare bit med lite fler ballonger, försök ta så många som möjligt. Är du bra på att kontrollera din chocobo så brukar det funka utmärkt att zickzacka här för att ta ballonger och undvika fåglar. Sen är du i mål!

Första gången du slår tiden så får du en Lv. 3 Key Sphere, sen när du pressar ner ditt rekord så får du en Turbo Ether för varje gång.

Caladbolg

OBS! Efter att ha besegrat tränaren så avsluta racet och rid lite åt vänster om tränaren så ska det stå en man där, han är en vakt som spärrar av vägen till Tidus bästa vapen, Caladbolg! Finns han inte där så besegra tränaren igen. Då du väl sett att han är där så rid raka vägen mot spar-platsen i mitten, med affären o det, och fortsätt sedan rakt upp och rid till vänster om revan i marken. Följ sen kanten av revan tills du kommer till kanten av hela Calm Lands. Gå av din chocobo och leta efter en liten smal väg ner. Där nere finns en Glyph i bergsväggen som du ska röra för att få Tidus bästa vapen!

Sun Sigil

Men glöm inte, för att få hans Sun Sigil till vapnet så måste du slå tränaren med tiden 0:0.0, det är sant! Det låter svårt men spela det ett tag så att du verkligen kan kontrollen och allt. Satsa sen på lite taktik som till exempel att hålla sig ganska nära tränaren men samtidigt en bit ifrån så att fåglarna träffar henne istället. Du kan även styra in dina fåglar i henne om hon ligger före dig. Håll dig även till kanterna vid svängarna för annars kan en fågel komma från ingenstans och landa på din skalle. Se även till att ta så många ballonger du kan, 12-15 stycken borde räcka beroende på hur många fåglar du träffas av. När jag klarade detta så träffades jag inte av en enda fågel. Så försök få alla fem ballongerna i början, men satsa inte i onödan på ballonger som ligger framför tränaren för då kommer du missa alla ballongerna på hela backen. Har du otur och träffas av en fågel så kan en annan fågel vänta framför dig så att du träffas två gånger i rad utan att få röra dig!