image/svg+xml Ta mig upp

Anima

Element: Inget
Specialattack: Pain (orsakar med hög chans Death på en fiende, lång återhämtning)
Overdrive: Oblivion (orsakar flera typlösa attacker på alla fiender)
Break Damage Limit: Inget

Så hittar du Anima

Anima hittas i Baaj Temple, läs mer här.

Besegra bossen som vaktar ingången, en gammal bekant, Geosgaeno, och simma sen in. Ta dig till rummet där du ser sex statyer och en stor lysande skärm längst fram. Där står att man ska hitta 6 olika gömda skatter i de olika templen man varit i. Undersök statyerna för att få dem att lysa om du hittat motsvarande hemliga skatt. Det finns även två kistor i rummet.

Besaid Temple – Rod of Wisdom
Kilika Temple – Red Armlet
Djose Temple – Magic Sphere
Macalania Temple – Luck Sphere
Bevelle Temple – HP Sphere
Zanarkand Dome – Magistral Rod
OBS! Skatten i Bevelle kan man ALDRIG missa då den krävs för att komma ut. Och Bevelle kan man inte återbesöka så det var ju tur detta 🙂

Då alla utom en lyser (kan du inte tända alla så måste du återvända till de tempel där du missat en skatt och se till att skaffa dem) så måste du lämna platsen och bege dig till Zanarkand igen. Stick in i Zanarkand-Dome där du fick gå på en massa rutor på golvet likt Tetris. Nu visas ett nytt pussel. Du ska ställa dig på alla de tre vita fyrkanterna i första rummet och sen på alla fyra i det stora rummet. Då öppnas en panel i första rummet med en Destruction Sphere. Sätt den i hålet till höger om panelen i det stora rummet och skärmen kommer att explodera. Du får där en Magistral Rod. Återvänd till Baaj Temple och aktivera den sista statyn. Gå in i rummet och Anima är din!