image/svg+xml Ta mig upp

Fånga fjärilar

I Macalania Woods finns en underlig filur som liknar en fågel och som spelar harpa. Han förklarar ett “fjäril-fångar-spel” för dig. Såhär är det: Det finns två områden att “spela” på. På varje ställe ska du undvika de röda fjärilarna och fånga 7 blåa fjärilar för att få en belöning. Du kan spela 3 gånger under spelets gång, oändligt med försök, med ändrade belöningar. Första gången du är i skogen så har du 40 sekunder på dig, efter att ha besegrat Spherimorph så har du bara 30 sekunder på dig. Då du sen har luftskeppet så är det fortfarande 30 sekunder men antalet röda fjärilar är fler. Men så kan du ju få Kimahris Saturn Sigil när du klarat att ta alla fjärilarna i båda områdena!

Macalania Woods – Central

Område 1 – Där varelsen som förklarar spelet står.

Macalania Woods – North

Område 2 – Spring ner åt höger om varelsen och följ stigen mot slutet.

Hur funkar det?

För att påbörja ett spel så rör vid den blåa fjärilen som finns vid start. Då förändras bilden och det kommer fram blåa samt röda fjärilar. Spring på de blåa så tas de automatiskt och en skattkista dyker upp. Tar du en röd så dras 1 sekund bort från din tid och du får möta fiender, starkare än vanligt (men ganska klena om du har luftskeppet). Den blåa fjärilen du tar för att starta spelet, och som inte lämnar en skattkista, räknas INTE till de sju som du ska ta. Om du misslyckas så hamnar du på startplatsen. Lämna området och återvänd för att kunna spela igen.

Då du tagit alla sju blåa fjärilar så kommer skattkistan du säkerligen redan sätt att kunna tas. Öppna den INNAN du lämnar området för annars försvinner den och du får göra det igen.

Ett tips är att köra spelet flera gånger tills du lär dig vart alla fjärilar finns. Då kan du lägga upp en speciell bana du ska springa för att undvika alla. För att klara varje område så är det nästan ett måste att INTE ta en enda röd fjäril.