image/svg+xml Ta mig upp

Dark Aeons

Eftersom FFX till europa baseras på den japanska versionen FFX:International så får även vi möta de extra bossar man lagt till. Det handlar om Aeons, mörka Aeons. Och de är verkligen ohyggligt starka.

Klicka dig in på varje individuell undersida/boss för att få detaljerad info om just den bossen, hur du finner den, besegrar den, dess HP, med mera. För att besegra dem finns några generella tips som jag skriver här.

Hederlig spöar-taktik

Här har ni min taktik för dem, den gäller för alla. Det gäller att vara verkligen stark, ha allt och ha gjort allt, ha alla på Overdrive, inklusive sina Aeons, samt kunna alla magier och skills samt göra helts i närheten av 99.999 HP i skada för varje slag/magi, absolut inte under 75.000. Sen ska man ha en fet dos tur också!

Det gäller att ha Auto-Life på sig, Auto-Haste samt gärna Auto-Protect och Auto-Shell, kanske även Reflect. Kör sen bara på med att anfalla bossen, Hastega är ett måste. Han är immun mot det mesta så koncentrera dig på Overdrives och liknande. Dubbelcasta dina starkaste magier och försök att ignorera att folk får lite HP. Dör de så ska Auto-Life ta hand om dem, kasta om denna magi med Yuna om det behövs, och hinns. Att ha mycket hög level (styrka) är väldigt viktigt och att ni är snabba och tål en hel del. Allas bästa vapen är ett måste med “Break Damage Limit” för att göra en massa skada. Overdrives som Wakkas Attack Reels är guld med multipla attacker. First Strike, Break HP Limit + en massa HP och liknande abilities är också väldigt bra att ha.

Zanmato-trixet

Om du helt enkelt inte klarar dem normalt så finns det ett trix (eller fusk) som går ut på att betala Yojimbo väldigt mycket pengar, då kan han utföra attacken Zanmato som då dödar fienden omedelbart. Läs mer om Zanmato-tricket.