image/svg+xml Ta mig upp

Omega Ruins

Då du väl kan komma till Omega Ruins, läs mer här, så har du ett utmärkt samlarställe men också många svåra prövningar framför dig.

Kartan på detta ställe visas inte automatiskt utan byggs upp allt eftersom du utforskar området. Då du sparar så sparas även de delar av kartan som du utforskat. Välj själv om du vill börja med alla kistor eller att samla, det är klokast att ta dessa för sig. Här har jag ritat upp hela kartan för dig.

Ska du skaffa kistor så är det nästan ett måste med abilityn “No Encounters” men du klarar dig utan den. När du kommer till ett rum med kistor så ska du öppna dem. Men! Om man väljer fel kista så försvinner alla kistor och man hamnar i strid med en fiende och en kista. Öppnar du kistan så kommer till cirka 50% av fallen Mimic fram. Han är stark, svår och ger noll AP (men 50.000 Gil). Vilken ordning som är rätt är slumpmässigt utvald för varje gång du laddar ditt spel så jag kan inte hjälpa dig där. Men är det så att du inte får upp alla saker ur alla kistorna i ett rum så ladda om spelet. När du fått alla saker i ett rum så spara spelet och ta dig till nästa rum. Det finns sammanlagt fyra kist-rum i Omega Ruins. Du finner fler Lv. 4 Key Spheres här!

Efter att ha tömt kistorna så kan du börja samla, om du inte redan gjort det. Håll dig då väldigt nära Save Pointen hela tiden. Spara efter varje strid för i början går man garanterat upp en level efter varje strid.

Ultima och Omega weapon

Vill du leta upp en riktig utmaning? Tycker du grottan är lätt men Dark Aeons för svåra? Då kan du försöka spöa de två bossarna som finns djupt inne i grottan. Ta dig till slutet av grottan där du springer förbi en Glyph samt facklor och lite sånt i den högra väggen i en sväng. Ställ dig här för att teleporteras till en strid med Ultimate Weapon.

Efter att ha spöat Omega så kommer du tillbaks till början av grottan. Gå hela vägen tillbaka för att öppna kistan med en Magic Sphere i, fienderna på plattformarna kommer inte längre.

Lycka till!