image/svg+xml Ta mig upp

Luftskeppet

Här ska vi bättre förklara hur du gör allt i luftskeppet och hur det funkar samt vad som finns här. Vi går också igenom listan med ställen och berättar hur du kommer till andra platser härifrån. För det kan bli krångligt då man ska till Macalania Woods men hamnar i ett “Inn” i snön då man valt “Lake Macalania” i listan.

Luftskeppet – Innehåll

Cockpit – Prata med Cid för att åka iväg. Brother, han som styr skeppet, spelar Blitzball som “Free Agent”, Wakka också. Du kan även spara här.
Utanför Cockpit – Här står Kimahri men även Rin som säljer vapen och Items, Rin spelar Blitzball som “Free Agent”. Du har en info-skärm vid dörren.
Upp efter Cockpit – Du kommer till en trappa där en Al Bhed Blitzball-spelare står. Hon är väldigt bra på att passa.
Lager-rum – Här håller hela Al Bhed laget i Blitzball till. Du hittar även en “Al Bhed Compilation Sphere” här på golvet där du kan söka igenom ditt minneskort efter fler Al Bhed-böcker (förutsatt att du har flera olika sparningar där du hittat olika böcker)
Ner efter Cockpit – Du kommer till en trappa som är tom, efter den kommer en tom korridor med en dörr.
Korridor till vänster – Denna korridor är helt tom förutom dörren förstås.
Rum efter det – Ytterligare ett lager med fyra personer i.
Trappa upp – Här kan du först spara. Uppe för trappan finns det en massa folk som kan ge dig items om du pratar med dem.
Hissen – Här kan du med hjälp av X-knappen åka upp med hissen för att kunna komma ut på däck.
På däck (ute) – En ganska stor yta att springa runt på, men ingenting finns här.

Navigering – Menyer

Prata med Cid i luftskeppet för att kunna få flyga till olika platser. Du får upp en skärm med tre olika val.
LIST – Visar en lista på alla ställen du varit på. Välj ett för att komma till en Save Point på det stället. Då ett nytt val dykt upp i listan så markeras det med en ny färg och texten “NEW” efter.
INPUT – Skriv in ett lösenord för att få upp nya platser i listan. Skriver du rätt så kommer de som en ny plats i listan, annars får du bara ett fel-meddelande. (alla platser)
SEARCH – Flytta runt markören på kartan och tryck på X-knappen för att leta där. Hittar du nåt så dyker en text upp och du kan nu välja den nya platsen i listan. (alla platser)

Plats-listan

Plats-listan (Och vart man hamnar samt vart man kan komma)
SinDirekt i början av Sin, innan “Sea of Sorrow”.
Spring till skeppet för att komma härifrån, eller mot skärmen för att komma vidare.
Baaj TempleVid en Save Point på några stenar som står ut i luften.
Går du bakåt, ner mot skärmen, så kommer du till vattnet som Tidus simmar i början av spelet. Uppåt så finns templet där man kan få Anima, där Tidus skulle fixa eld och mat men Rikku kom och tog honom.
Besaid IslandVid den där Save Pointen du först kommer till efter att ha träffat Wakka.
Gå upp för att kunna simma runt i vattnet eller ta båten till Kilika Island. Gå ner för att efter en lång vandring nå den lilla Besaid-byn.
Besaid Ruins 1På en av de två Save Points du kan se där du mötte Kimahri.
(Skriv in lösenord med INPUT) Du kan få Rikkus Victourious här.
Besaid Ruins 2På en av de två Save Points du kan se där du mötte Kimahri.
(Skriv in lösenord med INPUT) Du kan få Aurons Murasame här.
Besaid FallsPå en liten sten under en bro.
(Sök efter platsen med SEARCH) En kista finns här med Kimahris Dragon Lance i.
Kilika PortVid en Save Point upp till höger i byn.
Gå neråt för att nå båten som du kan ta till Luca eller Besaid. Uppåt så finns Kilika Temple.
LucaEn Save Point vid receptionen mitt i staden.
Här kan du utforska hela den stora staden och dess hamnar som besöks av flera Blitzball-spelare. Du har även en film- och musikteater om du springer ner, första uppåt, sen höger, och pratar med tjejen vid disken. Prata med de två små gubbarna för att köpa film och musik att se/lyssna på. För att lämna staden så ska du springa upp för stadens alla trappor för att slutligen nå början på Mi’ihen Highroad.
Mi’ihen HighroadSave Point inne i en Agency.
Spring neråt för att nå Luca, eller uppåt för att komma till ett gäng slingriga vägar och slutligen början av Mushroom Rock Road där det gemensamma kriget mot Sin skulle starta.
Mi’ihen RuinsPå en ruin ute i havet mittemot Agency:n.
(Sök efter platsen med SEARCH) Rikkus Sonar ligger här.
Mushroom RockUnder Mushroom Rock Road.
(Skriv in lösenord med INPUT) Rikkus bästa vapen Godhand finns här.
Battle SiteUte i en reva.
(Sök efter platsen med SEARCH) Lulus Phantom Bangle finns här.
Djose HighroadMitt i slagfältet.
Upp till höger så har du Djose Highroad, missa inte att utforska stridsplatsen lite också. Då du sprungit en bit på Djose Road så kommer vägen dela sig. Till vänster har du Moonflow och till höger så har du Djose Temple.
MoonflowVid tältet nära Shoopuf:en på första delen.
Neråt höger kan du springa tillbaka till Djose Road, tar du Shoopuf:en så kommer du över till andra sidan och kan efter att ha sprungit igenom skogen nå Guadosalam.
GuadosalamInne i en Agency.
Rakt ner mot skärmen har du Moonflow, andra delen. Upp åt höger har du “The Farplane” och upp åt vänster finns en nergång till Thunder Plains.
Thunder PlainsInne i en Agency i mitten.
Ner mot skärmen så finns ett stort område, sen når du Guadosalam. Uppåt finns också ett stort område där du sen når Macalania Forest.
Lake MacalaniaInne i en Agency i det snöiga Macalania, efter skogen.
Spring uppåt för att komma till Macalania Temple. Neråt så har du hela skogen framför dig och dess snåriga stigar och skatter.
Bikanel IslandVid den lilla oasen med vattnet.
Spring upp för att få plöja igenom flera kilometer med bara sand och ruiner. Förut låg Home vid öknens slut men nu finns ingenting.
Sanubia SandsVid den enda Save Point.
(Sök efter platsen med SEARCH) Tidus Ascalon finns här.
HighbridgePå mitten av Highbridge till Bevelle.
Neråt finns Macalania Forest. Uppåt finns ingången till Bevelle men den är för alltid avstängd. DU kan nå dörrarna men man kan inte öppna dem.
Calm LandsVid Agency:n i mitten.
Uppåt så kommer du till ett område innan Mt. Gagazet. Ner under bron finns “Cavern of the Stolen Fayth” och upp genom berget ligger Mt. Gagazet. Ner så har du dels dolda Remiem Temple, som du når med en chocobo, och dels Macalania Forests slut.
Omega RuinsDu kommer till ställets enda Save Point, i början.
(Sök efter platsen med SEARCH) Ett bra samlarställe, Ultima och Omega Weapon finns här.
Mt. GagazetVid ingången till berget.
Till höger finns en teleporter. Den kan ta dig till mitten av berget, till början av grottan eller till slutet av grottan. På alla dessa ställen finns en teleporter som kan ta dig tillbaka hit. Du kan också välja att springa genom hela berget och dess grottor för att slutligen nå Zanarkand.
Zanarkand RuinsVid en Save Point i början av staden.
Gå lite bakåt för att nå en teleporter som kan ta dig djupare in i Zanarkand eller tillbaka. Tar du teleporten till platsen utanför Zanarkand Dome så har du ytterligare en teleporter bakom dig som tar dig ända fram till stället där du fick gå runt på golvet och tända lampor.
PenanceRakt in i en strid med Penance
Lås upp denna plats genom att besegra alla Dark Aeons i spelet. Då dyker denna plats upp överst i listan. Denna boss är svårast i spelet (om man inte kör Zanmato-knepet).
Tips från TIDUS8622