image/svg+xml Ta mig upp

Story

Sin, en ond kraft, ett monster, hotar mänskligheten. Allt folk i Spira skakar bara man nämner namnet. Sin är guden Yevons straff mot människorna för deras girighet och ondhet. För att de använder “machina”, maskiner, för att kriga och döda.

För 1000 år sedan utplånade Sin Spiras största stad, en “machina”-stad under ett pågående krig mellan Spiras två största städer. Den ena stadens armé såg på hur den andra staden jämnades med marken. Sen dess har Sin spridit död och förödelse i Spira.

Vart tionde år så har sen en Summoner rest över hela världen för att lära sig “The Final Summoning” i en stads ruiner. Med denna summon kan Sin besegras, men bara för tillfället. Sen måste en ny Summoner bege sig på samma resa, för att besegra samma Sin.

För att få tankarna på annat spelar man den omåttligt populära sporten Blitzball i Spira. Det är en sport likt handboll och fotboll som utspelas under vatten. Stjärnan i laget Zanarkand Abes heter Tidus. Han är en yngling vars öde vi kommer få följa genom spelet.

Han kommer slå en Summoner följe och följa denne och dennes livvakter, Guardians, till världens ände för att en gång för alla besegra Sin. Men Tidus är ung och naiv, det finns så mycket han inte vet eller förstår.