image/svg+xml Ta mig upp

Braskas Final Aeon (1:a form)

HP: 60 000 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Braskas Final Aeon (1:a form)

Du kommer att direkt efter att ha dödat denna boss få möta nästan, utan pause, upphelning, sparning eller annat. Så förbered dig väl innan.

Tidus har i denna strid, och även nästa, förmågan att prata med bossen genom att trycka åt vänster och välja “Talk”. Gör han det så kommer bossen hela Overdrive-mätare att sänkas ner till noll. Men Tidus kan bara göra detta några gånger så akta dig och använd detta endast då bossens mätare är nästan full.

Kasta gärna Protect på alla, Haste på alla är ett måste. Se först till att ta ut de där två Yu Pagodas som kommer att ladda bossens overdrive och hela honom varje runda. Kasta helst Ultima, Doublecast är att föredra. Pagod:erna stannar men kommer snart vakna upp med lika mycket HP som du nyss gjorde i skada på dem. Men koncentrera dig nu på bossen. Alla Aurons Break funkar fint så kör hans Overdrive (för du behöver ha laddat allas Overdrives innan striden, inklusive dina Aeons om det är svårt) Banishing Blade som ger alla Breaks på bossen. Kör helst detta innan du kastar Ultima, om möjligt. Poison funkar på bossen, missa inte det. Låt gärna Rikku kasta pengar med “Spare Change”, 100.000 Gil gör 9.999 i skada på bossen, och du behöver ju inte pengar nåt mer efter det här. Auron får efter sin Overdrive fortsätta slåss, se till att hans Overdrive Mode är satt på “Warrior”, och förhoppningsvis är hans Overdrive laddad till nästa strid. Yuna får hela och kasta hjälp-magier på alla, Auto-Life och Full-Life är att föredra, Tidus med men han kan också slå då han får tid. Se till att få bort Petrify så fort du bara kan för annars kan bossen helt slå bort den gubben från striden. Wakka och Kimahri får göra det som de är bäst på, du behöver inte använda alla dina gubbar i denna strid.

Att ha skydd mot Petrify är väldigt viktigt, minst på en av dina gubbar. Bossens “Jecht Beam” kan orsaka Petrify och sen kan han slå bort den gubben med ett slag. Yu Pagodas “Power Wave” helar bossen med 1500 HP. Du kan råda bot på detta genom att köra Aurons Zombie Attack och därmed så skadas bossen istället. Kasta gärna Curaga och liknande på bossen då. Dessvärre helas Yu Pagodas bossens Zombie-status då de ger honom liv. Hans Overdrives är olika. Till exempel “Triumphant Grasp” gör 5.000 HP i skada på en person och “Jecht Bomber” 3.000 i skada på en.