image/svg+xml Ta mig upp

Evrae

HP: 32 000 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Evrae

Tidus och Rikku kan i denna strid beordra Cid att åka fram eller bak med skeppet. Det vill säga nära Evrae eller långt ifrån honom. Detta gör du med ett “Trigger Command”, tryck bara åt vänster och välj valet där. I listan med ordningen ni får strida i ser ni även Cid. Då det är hans tur så flyttar han skeppet, om ni bett om det. Om skeppet är långt borta så kommer han, då det är hans tur, att skjuta en massa raketer mot Evrae. Men han gör det bara tre gånger, sen tar skotten slut.

Så börja striden genom att Tidus kastar Haste på sig själv och sen drar skeppet bort från bossen. Ta in Wakka som får kasta sin boll och Lulu som får kasta magier, tänk dock på att element-magierna bara tar halv skada på bossen. Tidus får sen kasta Haste på så många han hinner samt Slow på bossen. Låt Cid skjuta slut på alla raketerna och dra sen skeppet närmare Evrae, han borde nu bara ha halva livet kvar. Nu börjar bossen bli ännu svårare och elakare så passa dig.

Om du är långt borta med skeppet så händer det att bossen gör en “Swooping Scythe” och kommer fram till skeppet samtidigt som han skadar alla. Då ni är nära så kan han ibland andas in luft för att i nästa tur köra sin “Poison Breath” på er. Rikkus Al Bhed Potions är jättebra mot detta. Bossen kastar också Haste på sig själv ibland, kasta Slow för att bli av med det.

Nära skeppet så låt Auron, Kimahri och Tidus slå på för fulla muggar. Huvudsaken är att det är dina starkaste gubbar som slåss. Kalla in Rikku för att hela er, snåla inte heller för mycket på till exempel Mega Potion och Mega Phoenix då det börjar bli kris. Hela denna strid hänger en hel del på tur. Att du hinner skada honom tillräckligt mycket innan ni går honom in på livet. Kör Overdrives då du känner att det passar.

OBS! Efter denna strid så får du inte spara men fienderna du kommer möta är väldigt svåra. Se till att döda fienderna med eldkastare först, sätt allt du har emot dem.