image/svg+xml Ta mig upp

Yojimbo

Element: Inget
Specialattack: Daigoro (attackerar med hunden), Kozuka, Wakizashi (attackerar alla), Zanmato (dödar alla fiender)
Overdrive: Yojimbo har ingen Overdrive.
Break Damage Limit: Lås upp Aurons Masamune.
Övrigt: Du måste betala för Yojimbos attacker, han har ingen Overdrive eller övrig valbar attack.

Så hittar du Yojimbo

Yojimbo är en av tre “hemliga” Aeons. Man får inte den genom en del i storyn, utan man måste ge sig ut på ett speciellt uppdrag för att hitta Yojimbo. Han hittas i Cavern of the Stolen Fayth, läs mer här.

Ta dig igenom hela grottan till slutet, spara vid sista Save Pointen. Gå vidare så kommer du till ett rum med en platta i mitten. Åk först till de två rummen vid sidorna och åk sen in till “Chamber of Fayth”. Där får Lulu möta en gammal bekant och ni får möta Yojimbo. Han har runt 35.000 i HP men är du stark så räcker det med några slag och Ultimas för att han ska dö, innan han ens hinner slå er. Men kör Hastega, Starka magier och starka attacker så ska det nog gå vägen. Skydda er med Protect, Curaga och liknande.

Efter detta får du prata med Yojimbos spöke, hans Fayth. Han ställer en fråga till er, svara “To defeat the most powerful of enemies” för att han ska lägga sitt lägsta bud på 250.000 Gil för att han ska slåss för er. Då lägger du budet 125.001, då begär han 225.000 och du ska då lägga 112.500 i bud. Han sänker sig ytterligare och då kan du få honom för runt 190.000 men inte mycket lägre. Accepterar han inte ditt bud så gå tillbaks till honom direkt efter.

Skulle du bjuda trippla hans bud (vilket som helst av hans bud) så får du 2 Teleport Spheres!