image/svg+xml Ta mig upp

Fiender

Har du problem med en viss fiende? Du kan du finna knep för att besegra dem här på denna sida. Här står vilka fiender en speciell karaktär är bäst på att slåss mot, samt strategier och knep mot de svårare fienderna!

Gå direkt till:

Generellt X Flan X Element Tonberry Cactuar Demonolith Jumbo Flan

Generellt

Här är några generella tips att tänka på:

  • Flygande fiender (fåglar etc, allt som svävar) = Wakka
  • Snabba fiender (som lätt undviker dina slag) = Tidus / Wakka
  • Tåliga fiender (som du gör lite skada på) = Auron
  • Magiska fiender (som är ett speciellt element) = Lulu

X Flan

(Aqua, Flame, Ice, Snow, Thunder, Water, och Dark Flan)

Denna fiende tål vanliga slag väldigt bra. Använd magier för att göra skada. Men varje Flan absorberar ett element, vilket det är kan du lista ut med hjälp av namnet innan Flan (det som X:et står för). Kasta den motsatta magin så gör du skada.

X Element

(Blue, Gold, Red, Black, White, Yellow, och Dark Element)

Dessa fiender fungerar precis som Flan:s. Lista ut deras element och kasta motsatta magier för att göra mycket skada.

Tonberry

(Tonberry, Master Tonberry)

Här ska man vara snabb, i alla fall på att döda honom. Inte med flera slag utan så få som möjligt. Kasta först Sleep Buster/Attack på honom med Wakka. Kasta sen dina starkaste magier, Demi funkar bra, på honom med Lulu. När han vaknar så kasta Sleep igen. Han borde dö ganska snart. Om du gör skada på honom medan han är vaken så kastar han magin “Karma” på den som skadade honom. Den gör skada på dig baserat på hur mycket skada du själv gjort under spelets gång. Alltså gör den massor på typ Auron men knappt inget på Yuna. Tonberry går också fram ett steg varje gång det är hans tur. Då han gått fram fyra steg så stannar han och han tål fysiska attacker väldigt bra. Skynda dig på med Sleep, Armour Break, magier och slag innan det är försent…

Cactuar

(Cactuar, Qactuar)

Här gäller det att vara snabb och träffsäker, magier funkar inte så bra. Om du tar för lång tid på dig så kan de använda sin teknik “10.000 Needles” som gör exakt 10.000 HP i skada på en gubbe!!! Fienden kan också rymma om du inte besegrar den i tid. Magier gör ganska lite i skada på dem. Så se till att Wakka, helst, får göra första anfallet så borde den dö. Annars funkar Tidus eller Rikku ganska bra. Är du väldigt stark så går det även bra med magier för de kan den inte undvika.

Demonolith

(Demonolith)

Denna fiende är riktigt svår då den kan köra Petrify på alla gubbar samtidigt. Du mötr dem oftast i par. Men kasta bara Silence Strike eller Silence Buster på dem och puckla sen på. Då går det dint för du slipper deras kontringsmagi som är rätt jobbig. Ha sen minst en person med Stone Proof eller Ribbon så kan denne köra Soft på de som förstenas. Håll dock denne vid liv!

Jumbo Flan

(Flan)

I Monster Arena, Species Conquest, så kan du möta denna (om du skaffat den) och vinna till exempel 2 Magic Sphere. Men fienden är otroligt svår, baglady har skrivit några bra tips åt er här:
Det snabbaste sättet: Lär Anima Haste, Shell (om du tycker det är nödvändigt) och Dispel. Dispel är viktigt att lära Anima då Jumbo Flan använder Regen när han har lite HP kvar. Jumbo Flan är immun mot vanliga attacker men med Animas attack Pain kan du göra 99 999 i skada, förutsatt att Yuna är tillräckligt bra. Jumbo Flan har 1.300.000 HP. Belöningen för att ha besegrat honom är: 10.000 AP, Magic Sphere (x2 vid overkill), ofta Dark Matter (x2 vid overkill), sällan Mirage weapon (Magic Booster) samt Elemental armor (fire/water/ice Eater)