image/svg+xml Ta mig upp

Den gömda Cactuar-byn

Om du beordrar ditt luftskepp att flyga till Bikanel Island och sen springer nästan ända till slutet av öknen, innan vägen till Home, så har du till höger på kartan ett stort område där en sandstorm härjar och du kan inte komma in. Spring istället till söder om sandstormen uppe på sanddynorna så ser du snart en sten med en Cactuar-bild på. Undersök den så kan du läsa att det står att 10 Cactuar har lämnat byn. Han ger sen tips på vart den första Cactuar:n är nånstans. Leta reda på denna så kommer du att utmanas i ett litet race. Där gäller det att ta sig fram till Cactuar:n medan den kollar bort samt stå still då den säger “Needletime” på Al Bhed. Man har tre försök på sig att ta Cactuarn.

Lyckas man så får man slåss mot den och oavsett hur striden slutar så får man en grön Sphere med namnet på Cactuar:n. Misslyckas man smyga på Cactuar:n så får man “Sphere del Perdedor”. Återvänd sen med stenen och placera den i Cactuar-stenen vid sandstormen. Abilityn “No-Encounters” är att föredra här för du får springa väldigt mycket. Då du sen satt i alla stenar så försvinner sandstormen och du kan komma ner till deras lilla kaktusby. Här möter man väldigt lätt Cactuars så här kan man samla. Du hittar även två kistor. Den ena innehåller Mercury Sigil åt Rikku, den andras innehåll varierar beroende på hur bra du var på att smyga dig på Cactuars.

  • 0-2 namngivna Spheres – Potion
  • 3-5 namngivna Spheres – Elixir
  • 6-7 namngivna Spheres – Megalixir
  • 8-9 namngivna Spheres – Friend Sphere

Vart finns alla Cactuars?

Här har du listan på vart alla Catuar finns samt lite tips:

1. Tomay – Oasis

Tomay – kan möjligen vara fel namn … beklagar i så fall.

Finns nära första Save Pointen vid vattnet. – Ganska enkelt, lär dig hur minispelet funkar. Spring hela tiden enda tills du kan se hela texten i skylten som kommer fram, stanna då. Spring sen då Cactuar:n börjar vända sig.

2. Ravivea – Sanubia Desert-East

Norr om tältet/bråtet med en Save Point i finns ett litet område bortom sanddynorna, där finns han. – Förfina din teknik och kör på som vanligt.

3. Little Chava – Sanubia Desert-West

Spring åt väster om Cactuarstenen så finner du en skylt nära en av ingångarna till området. Läs på den skylten så hittar du Chava. – Kör som vanligt.

4. Alek & Aloja – Sanubia Desert-Central

Spring ner till ruinerna så ser du två Cactuars jaga varandra mellan byggnaderna. – De vänder sig samtidigt så kör på som vanligt.

5. Vachella – Sanubia Desert-East

Spring till Save Pointen som finns under tältet/bråtet och använd den (du behöver inte spara) så upptäcker du Vachella. – Kör som vanligt.

6. Robeya – Sanubia Desert-Central

Nedanför Save Pointen, till vänster, ej ner till ruinerna, så finns ett avsmalnande område med bara sand. I slutet finns en kista och i den har lilla Robeya klämt ner sig. – Här har du tre kistor att öppna samtidigt som du smyger. Då du öppnar en kista kan Robeya inte se dig. Så satsa på alla kistorna, får du inte med alla skatter första gången så ta den sista på andra försöket samtidigt som du tar Robeya. Är det för svårt så strunta i skatterna.

7. Isrra – Sanubia Desert-West

Lämna området och gå tillbaks igen. Spring sen rakt upp till den första virvelpoolen i sanden som kommer på själva “huvudvägen” i öknen. Där nere fladdrar Isrra omkring. – Kör på som vanligt.

8. Elio – Oasis/Airship

Spring enda till vattnet/oasen (du MÅSTE göra detta för att det ska funka) så ser du Elio teleportera sig med Save Pointen. Dra upp till skeppet efter honom och dra ut på däck. – Kör som vanligt. Då du tagit honom så behöver du inte slåss för han faller av skeppet.

9. Flaile – Sanubia Desert/Cactuar Rock

Då du satt i stenen du fick av Elio så dyker denne upp bakom dig. – Han är lurig för han vänder sig om utan att låta. Och han låter och skickar upp meddelanden närhelst han vill. Så koncentrera dig BARA på hur han står och satsa allt.

Efter detta så försvinner sandstormen.

Har du svårt att ta dina Cactuars? Spara innan varje och öva för att lära dig hur pass sent du kan stanna och tidigt du kan börja springa. Läs även texten om varje Cactuar, vissa är slöa, andra snabba, och andra väldigt försiktiga.