image/svg+xml Ta mig upp

Mogs danser

Mog kan dansa med kommandot Dance i menyn. Men han måste först lära sig sina danser och detta gör han genom att han inspireras av att slåss mot fienderna på nya platser. Lätt va?

Här är en lista över alla danser och vart du kan hitta dem. Mog lär sig automatiskt en dans genom att delta i en strid på denna plats, se bara till att du vinner striden. Efter det kan han använda den nya dansen. En dans sätter så Mog i en slags trans där han utför en av flera olika attacker som en del av dansen.

Namn (också känd som)Vart?
Wind Rhapsody (Wind Song)Gå ut på vilketsomhelst gräsfält på världskartan.
Forest Nocturne (Forest Suite)I en skog ute på världskartan, eller i Phantom Forest.
Desert Lullaby (Desert Aria)I en öken, till exempel den runt Figaro Castle.
Love Serenade (Love Sonata)Inne i byar, lättats är att besöka Zozo och hamna i en strid där.
Earth BluesDu kan lära dig denna i Mt. Kolts, Esper Caves eller på Floating Continent. Den kan också läras i andra berg, så kolla runt.
Water Harmony (Water Rondo)Okej denna är lite svår, du kan lära dig den i Serpent Trench eller Baren Falls. Om du inte lär dig den i World of Balance så är den för alltid borta. Se under för en detaljerad guide.
Twilight Requiem (Dusk Requiem)Grottor, till exempel de runt Narshe, Esper Cave, eller i Magitek Factory.
Snowman Rondo (Snowman Jazz)I World of Ruin så kan du slåss på klipporna till Narshe, där lär du dig denna.

Lär dig Water Harmony/Rondo

Denna dans är lite speciellt för den kan du endast lära dig i World of Balance, alltså innan du går ombord Floating Continent. Den lär du dig genom att hamna i strid under vattnet – något du redan upplevt flera av, men det kommer inga fler. Så, du måste helt enkelt gå tillbaka lite, med Mog i ditt party.

Du kommer lättast åt en undervattensstrid i Serpent Trench. För att komma dit ska du flyga till The Veldt, gå in och upp på Crescent Mountain och hoppa i vattnet. Här nere lär du dig Water Rondo till Mog.

Nu till det jobbiga: återvända till skeppet. Du ska fullföra Serpent Trench på valfritt sätt (dina vägval spelar ingen roll), och då vakna upp dyblöt i hamnen i Nikeah. Högst uppe till höger i denna by finns en Chocobo-stall, hyr en gul pippi för 80 Gil och följ sedan kustlinjen vid berget österut. Det är trångt och lite knöligt men följ vägen helt till du når Phantom Forest (använd våra kartor som stöd). Gå igenom skogen (som nu inte är så farlig eller lång), vid första vägskälet inne i skogen tar du utgången upp till höger. Ute på kartan igen så går du ner lite och så till höger och upp bland bergen. Gå in i grottan där uppe – Baren Falls. Här kan du åter hoppa ner i vattnet och då dyka upp tillbaka på The Veldt.

Gå sista biten tillbaka till Black Jack.