image/svg+xml Ta mig upp

Kapitel 6

Vector brinner

Mini-guide

Banketten med Gestahl i Vector är egentligen en ganska komplicerad historia som innefattar ett dolt poängsystem vars utkomst kan ge dig väldigt många belöningar. Om du är intresserad av att få alla poäng och belöningar så ska du kolla vår mini-guide för banketten i Vector.

Hela staden brinner, gå uppåt och du kommer att se kejsaren. Han verkar ha gett upp och underskattade Espers. Det var hans misstag. Men de måste stoppas, innan de förgör hela världen. Prata med alla soldater på vägen och plocka upp Back Guard relic, X-Potion, och en Revivify.

Efter de fyra minuterna ska du gå på en bankett. Efter detta får du välja om du vill åka med kejsaren till Crescent Island, eller åka dit själv. Om du svarar ja (som du borde), åker general Leo med också. Locke och Terra pratar, resten av dina vänner stannar kvar i Vector.

Gå nu söderut till Albrook.

Albrook

Gå mot hamnen i Albrook, prata med General Leo. Han har fixat Celes, och även hyrt in Shadow. Leo tycker att ni ska ta in på ett värdshus, gör det. Locke vaknar mitt i natten och försöker ta kontakt med Celes. Vad har hänt? På morgonen ska du prata med Leo i hamnen igen, och ni åker därifrån.

De pratar lite om vad som händer runt omkring dem, att de nu samarbetar med imperiet och liknande. Fler karaktärer lägger sig i, men ingen blir klokare för det. Prata med Leo och Locke, och du anländer i Thamasa.

Thamasa

Gå in i huset längst upp till höger och prata med mannen där.

Ny karaktär!

Namnge person: StragoMer info om Strago

Ni försöker fråga ut honom om Espers, men han vet inte mycket om det. Musiken ändras och en ung flicka kommer in.

Ny karaktär!

Namnge person: RelmAll fakta om Relm

Relm är vill veta om ni kan använda magi, men Strago tystar ner henne. Efter det blir hon intresserad av Shadows hund, men han varnar henne för att den kan bitas. Nu ska du gå till värdshuset och sova, mitt i natten väcks du av Strago, som är upprörd över att en brand har uppstått och att Relm är inlåst i grannens hus. Gå till huset strax under det du var i innan. Strago kastar en ”Ice” magi, och borgmästaren kommer och säger att det är förbjudet. Men Strago struntar i det. De försöker ett par gånger till, men till sist bestämmer ni er för att gå in i huset.

Här inne ska du försöka undvika elden. Om du skulle råka gå in i en eld i alla fall, kommer en strid med tre eldbollar att starta. Använd ”Ice” eller ”Water” baserade attacker. Du hittar en ”Ice Rod” och en ”Flame Rod” här också. I mitten, längst upp finns en boss.

Bossmöte

FlameEater

HP 8 400Svagheter Ice, WaterStark mot Fire

Strago ska använda ”Aquarake” här, Locke kan attackera normalt och Terra använder ”Ice” eller ”Ice2”. FlameEater kallar på fyra andra medhjälpare, vilket gör striden mycket svårare. Håll HP:n uppe och fortsätt attackera.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra FlameEater »

Interceptor hittar Relm, medvetslös, men elden börjar snart att tära på gänget, men Shadow kommer in och räddar dem. De vaknar i Stragos hus som berättar om ”Mage Warriors” bakgrund. De övertygar Strago om att följa med och hjälpa dem, och de bestämmer sig för att leta efter alla Espers i bergen. När du går ut tur huset ser du Shadow, som har bestämt sig för att leta efter dem för sig själv. Gå nu västerut mot bergen.

Esper Cave

Gå in i bergen, plocka upp ”Heal Rod” och gå längst upp till höger (Relm följer efter dig). Fortsätt tills du kommer till ett rum med tre gyllene statyer. De verkar vara magiska och ha något med Espers att göra. Gå till vänster och en gammal vän skuttar fram.

Bossmöte

Ultros, 3:e

HP 22 000

Se upp för tentaklerna som vanligt, och håll HP:n över 200. Använd inga vattenattacker, då de helar honom. Efter ett tag kommer Relm in i striden, hon vill måla ett porträtt av Ultros. De bråkar lite, men till slut får hon som hon vill. Ultros kastar ”Haste” och ”Safe” på sig själv, bara för att se bättre ut på fotot. Hmm. Använd Relms ”Sketch” så inser Ultros att han endast är en bläckfisk och flyr.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Ultros, 3:e »

Relm är glad för att hon räddade de andra, och de låter motvilligt henne följa med. Fortsätt till nästa rum, där finns tre knappar. Tryck på den längst ner till vänster och du faller ner till våningen under. Du hittar några Espers där nere, och ni börjar bråka. Efter ett tag lugnar ni ner er och börjar prata om magi och andra saker. Locke övertalar sedan dem att sluta fred med kejsaren i Thamasa.

I Thamasa sluter de fred, men helt plötsligt kommer Kefka inrusande med MagiTek rustningar och skjuter ner allihop, för att ta tillbaks de Espers som kejsaren förlorade. Han vill även förstöra staden, Ni och General Leo sätter sig emot. Gå mot Kefka och attackera honom.

Bossmöte

Kefka, 2:a

HP 5 000

Leo ska använda ”Fight”, eller shock om du så vill. Kefka gömmer sig, Kejsaren ber om ursäkt till Leo, men kejsaren förvandlas sedan till Kefka. Det var alltså Kefkas skugga han slogs mot innan. Kefka får in ett hårt slag på Leo, som dödar honom.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Kefka, 2:a »

Nu verkar allt hända på en gång, en energivåg slår över staden, och de andra Espers vill rädda sina vänner, men Kefka vinner för den här gången och springer därifrån. Ni sörjer Leo ett tag, sedan kommer Interceptor in, det verkar som om Shadow är svårt skadad. Det verkar som om de blivit lurade av kejsaren, och nu vill de hämnas. De går mot luftskeppet.

Det verkar som om imperiet är ute efter statyerna, och Kefka och kejsaren verkar vara väldigt nära att få kontroll över Espers och hela världen. En bit av världen går sönder och flyger uppåt mot himlen. Om statyerna flyttas blir det obalans bland krafterna och hela världen kommer att ändras i en gigantisk katastrof.