image/svg+xml Ta mig upp

Introduktion

Final Fantasy VI – guide
World of Balance
Totalt cirka 23 sidor (om printad)
Skriven © 2002 – mindre korrigeringar 2022
Av: Anders ”Masamune” Hektor

Välkommen till guiden

Jag heter Anders Hektor och brukar kallas ”Masamune” som nick. Jag har jobbat på sajten ”ffuniverse.nu” i snart ett helt år. Det första jag skrev var en recension av FF4, som lustigt nog finns kvar än idag. Det hände sig sedan att jag svarade på frågor via e-mail, men då skolan tog över allt mer kände jag att jag inte klarade av det ansvaret. Jag vet inte riktigt vad som hände med den posten. Det dröjde mer än ett halvt år, innan jag fick chansen att skriva något till sajten igen. FF6 var i antågande mot Europa, och när den nyheten nådde Bobby Westberg, överhuvud på sajten, behövde han folk som frivilligt skrev material till en helt ny sajt. Jag hoppade på direkt, och ungefär 20 sömnlösa nätter senare skriver jag klart det här. En guide som skall täcka hela det mäktiga Final Fantasy VI:s handling och kryphål. Jag hoppas att du som läsare får mycket nöje av den här guiden, och att den kan hjälpa andra med deras problem. Det var ju faktiskt därför jag skrev den.

Vad guiden täcker

Denna guide täcker hela första delen av Final Fantasy VI, dvs ”World of Balance”, och inget mer. Den innehåller en rak genomgång av spelet, ganska lite handling (det är roligare för dig att upptäcka själv), och alla bossar du kan tänkas stöta på. Om du vill ha en guide som täcker ”World of Ruin” så får du just nu ladda hem den PDF med guide vi har, denna kommer senare upp på dessa sidor också men det tar lite tid.

Version av spelet

Jag spelade SNES-versionen av spelet när jag skrev denna guide. Versionen som senare släpptes på Playstation är lik, men lite knappar har bytits ut (till exempel är Y där Trekant), etc. Även vissa namn har justerats. Alla versioner av spelet går dock att använda denna guide till eftersom spelet inte ändrar handling, grottor, bossar eller pussel – bara enkla saker som namn på saker eller knappar.

Bra att veta

Ibland händer det att jag förklarar när du bör bygga upp level eller träna Espers, ibland inte. Du bör tänka på att ligga på en bra level själv, och ta varje bra tillfälle i akt. Levels är nyckeln till framgång i strider. Flera av bossguiderna (när du öppnar dem på egna sidor) innehåller en rekommenderad level.

Guidens språk

Den här guiden är helt på Svenska, naturligtvis, men det finns ju problem med att skriva en svensk guide på ett engelskt spel. Tillexempel alla föremål och namn som står på engelska. Därför har jag valt att inte alls försöka försvenska dem, utan satt dem inom parentes. Så det som skulle ha blivit Atmavapen på svenska blir nu det betydligt mer välklingande ”Atma Weapon”. Nog om det. I ett sådant här stort dokument är det naturligtvis mycket svårt och tidsödande att kolla alla stavfel och annat. Så det får vara tills nästa uppdatering. Det händer även att jag refererar till knappar och spakar med ”Switch” istället.

Lagligt om denna Guide

På ffuniverse.nu har vi en standardtext som gäller vid våra texter. Denna kommer från Bobby Westberg. Denna guide har jag skrivit helt själv. Jag har inte läst NÅGON guide innan och inte heller frågat nån om hjälp. Detta kan resultera i att jag missat något men jag kan istället säga att jag till 100% själv står bakom denna guide. Detta innebär att jag, och ENDAST JAG, äger fullständiga rättigheter till denna guide. Ingen får kopiera text, helt eller delvis, från denna guide. Varken via videokamera, fotokamera, kopiator, utskrift, kopiering i texteditor, inläsning på ljudband (eller liknande) eller på något annat sätt föra innehållet vidare. Den som vill ha denna guide måste läsa den på FFU, eller ladda hem den som PDF.

Du får ha guiden på datorn och skriva ut den. Men du får inte sälja vidare den i någon form. Vill nån ha guiden så måste de som sagt komma till FFU för att se den själva. Om du hittade denna guide på en annan sajt, eller text från denna guide, så kontakta gärna mig med en gång. Om du laddat hem denna guide från en annan sajt så kan den även innehålla virus som förstör din dator, det gör den INTE på min sajt.

Mer om copyright.