image/svg+xml Ta mig upp

Kapitel 4

Planen

Inne i Arvis hus finns alla dina vänner och de pratar lite och förklarar situationen. Terra måste komma i kontakt med Espern igen, och Imperiets nästa mål är Narshe. De nya karaktärerna introducerar sig själva, vissa gillar varandra medan andra har svårt för vissa. Efter ett tag meddelas det att Imperiet är i antågande och klart för anfall, och de ger sig av mot bergen.

Här ska du dela in dina karaktärer i tre grupper, och sedan ska du försvara Banon, ungefär som när du försvarade Terra i början av spelet. Ta inte alla dina starkaste karaktärer i en enda grupp, eftersom att de inte kan vara överallt på en gång. Du bör tänka på att täppa igen alla kryphål i terrängen som imperiet kan tänkas använda sig av. Sedan ska du stå där tills två olika trupper (gröna och bruna) har blivit besegrade. Bege dig neråt nu, där väntar Kefka. Innan honom finns något slags kavalleri som ser tufft ut men som är ganska enkelt. Välj gruppen som innehåller Celes och prata med Kefka.

Bossmöte

Kefka

HP 3 000

Se upp för hans gift-attacker. Är du inte tillräckligt stark här kan du hälsa hem. Celes ska använda ”Runic” eller hela dig under hela striden. Om du har Cyan här, använd hans starkaste ”SwdTech”, som borde vara ”QuadraCut” nu. Sabin ska använda ”Aurabolt” eller ”Suplex” om du har den. Använder du Gau ska han använda ”Templar”.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Kefka »

Kefka blir rasande och flyr, Och de andra går tillbaks till Espern. Terra kommunicerar med den, men plötsligt slås alla omkull av någon slags kraftvåg. Efter detta visar Terra sitt sanna jag och flyger därifrån i en rasande fart. Celes tycker att hon liknade en Esper, och de bestämmer sig för att hitta henne. Forma två grupper, en som ska leta efter Terra och en som stannar kvar och håller koll på Narshe.

Gå sedan ut på världskartan i riktning mot Figaro för att försöka finna Terra.

Kohlingen

Gå till mitten av öknen, här hittar du som vanligt Figaro. Väl där ska du gå ner till källaren där de sköter motorn till slottet, och prata med mannen här. Han frågar dig om du vill åka med till Kohlingen, svara ja. När du är framme så gå in i staden åt norr. Här inne pratar nästan alla om Terra. Gå in i Rachels hus i nordvästra delen av staden, och kolla klockan här, du hittar ”Elixir”. Om du har Locke med dig kommer det att utspelas en scen här, som nystar upp hans förflutna lite mer. Efter detta ska du gå till huset längst åt höger och gå ner för trapporna där. Där ligger Rachel och den gamle mannen använder örter för att få henne att se levande ut för alltid. Locke får en flashback här också. Gå nu ut ur huset, gå runt på baksidan och in genom en gömd dörr där och hämta en Green Beret. Nu kan du handla lite och göra vad du vill, när du är klar ska du gå söderut mot Jidoor.

Jidoor

Det stora huset längst upp i staden tillhör Owzer, en mycket rik man. Kolla krukan längst upp till höger för en ”Tincture”. Auktionen är inte öppen just nu, men du kan kolla vad de har för föremål. Om du vill kan du skaffa en Chocobo, men då får du ingen XP eller några pengar. Hursomhelst, färdas norrut på andra sidan bergen till Zozo.

Zozo

Zozo är en mycket deprimerande stad och det bor nästan bara skumt folk här. Dessutom finns det fiender i staden.

Gå norrut till värdshuset, och ställ klockan här på ”6:10:50”. Detta kan man faktiskt komma på helt själv genom att lyssna på vad folket i Jidoor sade om de som bor här: Man kan inte lita på vad någon i Zozo säger. Alla säger fel tid och det är bara att utesluta tills man får fram rätt, jobbigt värre. När du har ställt in tiden öppnas en hemlig gång och inne i den kan du hämta en Chain Saw åt Edgar, ett av hans bättre “Tools”.

Gå sedan till ”Relic Shop”, mannen säger åt dig att kolla taket på byggnaden, gör så. På vägen finns en Thief Glove dessutom. Halvvägs måste du hoppa mellan två byggnader för att komma vidare, efter ska du bara fortsätta uppåt. Plocka upp ”Fire Knuckle” åt Sabin. Det finns en ”Tincture” här också. Efter det stöter du på en mycket bestämd herre.

Bossmöte

Dadaluma

HP 3 270

Dadaluma är rätt hård, men om du tränat bra så sak du nog klara av det. Edgar bör använda ”Chain Saw”, som kan göra väldigt mycket skada, men även missa ibland. Cyan ska använda en lämplig ”SwdTech”, Locke ska använda ”Steal/Capture” och försöka få tag på bossens ”Jewel Ring”. Celes använder magi eller fysiska attacker samt helar dig. Sabin ska använda ”Aura Bolt” och Gau sin bästa ”Rage”. När du tagit 1900 HP från honom kallar han på två ”Iron Fist”, döda dem snabbt och fortsätt på Dadaluma sen.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Dadaluma »

Gå uppåt och in i rummet, plocka upp ”X-potion” och ”Runningshoes”. Prata med Terra och en mystisk röst hörs. Det är espern ”Ramuh” som pratar med dig. Han förklarar en massa om relationen mellan espers och människor. Han förklarar också att det är han som trollade hit Terra eftersom han trodde att hon var i fara. Du får även reda på att Imperiet har några Espers som är fångade i deras MagiTekfabrik. Detta tycker Cyan att ni borde göra någonting åt, så han föreslår en attack mot fabriken. Ramuh känner att han var feg som lämnade sina vänner, så han överlämnar sig själv i dina händer, som en summon. Han kallar även ner tre andra, nämligen Stray, Siren och Kirin. Om du har spelat FF7 känner du säkert igen Stray, men så är hans japanska namn också Cait Sith.

Sällskapet pratar med varann ända till utkanten av Zozo, där de tycker att de borde dela upp sig. Då kommer de på ett problem, hur ska de ta sig till den södra kontinenten? Folket i Jidoor kanske kan hjälpa dem. Välj fyra karaktärer och kör på. Om du är osäker på hur espers funkar kan du alltid fråga spöket om hjälp.

The Opera House

Människorna i Jidoor har plötsligt bytt samtalsämne. Nu pratar de mest om Maria, operastjärnan, eller ett luftskepp. Gå till Owzers hus och prata med ”Impressario”. Han misstar Celes för Maria, men upptäcker snart att han har fel och går. Celes är tydligen på pricken lik Maria. När du försöker gå ut har ”Impressario” tappat ett kuvert på golvet, när du plockar upp det kommer husets herre in. Det verkar på honom som om en mystisk man vill åt Maria, och plötsligt skiftar scenen till den mystiske mannen på sitt luftskepp.

Ny karaktär!

Namnge person: SetzerMer info om Setzer

Setzer äger världens enda kvarvarande luftskepp, och du vill såklart hitta det. Gå söderut till Operahuset. Prata med ”Impressario” här. Han berättar att Setzer förmodligen kommer att visa sig i slutet på scen 1, och ni bestämmer er för att försöka fånga honom då. Men det skulle förstöra för mycket av teatern, så de låter Celes vara ett lockbete, eftersom hon liknar Maria så mycket. Efter det borde de kunna få fatt i luftskeppet.

De går iväg och då visar sig en gammal bekant, Ultros. Hur bär han sig åt? Han försöker i alla fall förstöra för er och låtsas vara Setzer i ett brev som han skickar ner mot er. Efter det får vi se operan, och Celes förbereder sig för att sjunga sin aria. Läs igenom manuskriptet och kom ihåg vad det står där. Nu går Celes in mot scenen och börjar sjunga. När du ska välja vad du ska sjunga, välj:

  1. Oh, my hero…
  2. I’m the darkness
  3. Must I…

Gör som det står i manuskriptet så borde allt fixa sig, var bara noga när du dansar, det är lätt att halka efter.

Efter denna klassiska scen får du kontroll över Locke igen. Gå ut och läs Ultros brev, och informera sedan ”Impressario” om det här. Ultros gör sig redo att släppa en vikt över Celes, men det kommer att ta honom ett tag. Gå till rummet längst upp till höger och prata med mannen där, han hjälper er att komma upp ovanför scenen. Här uppe finns det råttor som du måste göra dig av med kvickt, eftersom klockan går. I PSX versionen går klockan också medan spelet laddar mellan strider, så se till att du får det överstökat snabbt. Tycker du att du tar för lång tid på dig kan du alltid fly eller använda ”Smoke Bombs”. När du kommer fram till Ultros attackerar han dig.

Bossmöte

Ultros, 2:a

HP 2 550

Gamle Ultros är tillbaks, större och starkare än innan. Se upp för hans tentakler, håll din HP över 200. Använd dina starkaste attacker, Aurabolt, Dispatch, Chain Saw etc. Efter ett tag flyr han scenen och erkänner sig besegrad.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Ultros, 2:a »

Efter striden visar sig Setzer och han tillfångatar Celes!