image/svg+xml Ta mig upp

Kapitel 5

Black Jack

Resten av sällskapet finns redan ombord också, och de försöker övertala Setzer att hjälpa dem. De avgör det hela med att singla slant om det, och Celes vinner. Efter det upptäcker Setzer att hon använde ett mynt med identiska sidor. Setzer blir helt plötsligt vän med er och erbjuder sitt luftskepp till ert förfogande.

Mot MagiTek fabriken i Vector!

The MagiTek Factory

Staden direkt ovanför dig heter Albrook och här kan du shoppa lite om du vill. Inne på puben finns Elixir i en klocka. Ännu längre norrut finns Vector, ditt mål. Du kan stjäla ”TigerMask” och ”Dragoon boots” från fienderna på vägen.

Köp det du vill här och prata sedan med mannen uppe till höger som gömmer sig bland lådorna. Han uppehåller vakterna så att du kan krypa in osedd i fabriken via en av lådorna och stålbalkarna över dig. Vara bara försiktig och håll dig borta från vakterna.

Här inne ska du gå åt vänster, svinga dig över med hjälp av kroken och plocka upp ”Flame Saber”. Gå tillbaka mot mitten, genom rören och plocka en ”Tincture”. Vänster nu, genom röret här också, ta en ”X-potion” och mot höger för att hitta ”Thunder blade” och ”Remedy”. När du är klar ska du gå mot den lägre delen av fabriken och gå neråt. Här finns ”Tent” och ”Gold helmet”. Åt vänster finns också ”Dragoonboots”, de får du inte glömma, och överst till vänster finns en ”Gold shield”. Det kan vara en bra idé att ge ”Dragoonboots” till Locke, då han gör mer skada och undviker attacker.

När du har gjort det ska du gå dit där MagiTek rustningarna finns och ta till höger. Här får ni syn på Kefka som tömmer Espers på deras kraft och slänger ner dem till våningen under. Följ efter dit och innan du pratar med någon av dem ska du ta rummet till höger, där du kan spara och hela dig. Gå sedan ut och prata med Ifrit.

Bossmöte

Ifrit & Shiva

HP 3 300

Använd verkligen inte ”Flame Sabre” här, då alla eldsaker helar Ifrit. Använd Lockes ”jump” (eller vem som nu har den). Cyan bör använda Level 4 SwdTech och Sabin ”Suplex” eller ”Aurabolt”. De andra ska attackera, hela eller använda ”Ice” magier mot Ifrit och ”Fire” mot Shiva. ”Bolt” funkar bra också. Ifrit känner tillslut att du har Ramuh’s krafter i dig och ger sig.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Ifrit & Shiva »

Både Ifrit och Shiva överlämnar sig själva åt dig, som Magicite. Gå nu till det rummet som Shiva satt i vägen för innan. Här finns en massa trappor, så börja gå uppför dem. Nu kommer du till ett MagiTek labb, nere till vänster finns en hemlig gång där du kan ta en ”BreakBlade”. Gå in i nästa rum och en robot blockerar din väg. Prata med den.

Bossmöte

Number 024

HP 4 777Svagheter VarierarStark mot Varierar

Här är det bara att banka på och hålla uppe hälsan. Han har inga svagheter, inte ens mot elektricitet, men använd dina starkaste attacker så borde det gå bra. Han har dock en läskig ”Wall Change” som han använder för att skydda sig mot olika magier eller attacker. Du kan använda magin ”Scan” som du lär dig av Kirin för att se vad han är skyddad mot för tillfället. Locke kan stjäla ”Rune Blade” från honom. Håll HP:n över 250.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Number 024 »

Gå till nästa rum, gå längst upp och tryck på switchen. Cid kommer in och pratar lite och några Espers lämnar över sig själva åt dig. Det verkar som om Celes och Cid känner varandra sen tidigare. Nu kommer Kefka in och beordrar Celes att överlämna Magiciten. Det hotar varandra lite, och Celes teleporterar bort Kefka och hans soldater och offrar sig själv för Lockes skull. Stället håller nu på att falla sönder, men Cid säger åt er att följa efter honom. Han inser att han blivit utnyttjad och ska försöka stoppa kriget. När du är nere på botten ska du spara och prata med Cid. Han avslöjar att ha uppfostrade Celes och hjälper er sedan upp på en vagn och ni åker därifrån. Du kommer att slåss mot några ”MagRoaders” och slutligen en boss.

Bossmöte

Number 128

HP 3 276Svagheter IngaStark mot Absorberar ice

En boss i tre delar. Använd dina starkaste attacker som du borde ha lärt dig nu och ta kål på Left Blade först, sedan Right Blade och slutligen Number 128. Håll din HP över 280. Thunderattacker är bra här.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Number 128 »

Ni åker rakt in i en MagiTek rustning och flyger iväg. Spara när du kommer fram och hela. Du träffa Setzer, men Kefka blir förbannad och sänder två armar för att hindra er.

Bossmöte

Left Crane & Right Crane

HP 2 300

Använd som vanligt det starkaste du har, men absolut inga eldattacker, det helar dem. Thunder passar bra mot den högra, men om du har en waterattack ska du hellre använda den, då båda är känsliga mot det. Deras attack ”Magnitude8” är hemsk och gör fruktansvärd skada, så håll din HP över 550 i den striden.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Left Crane & Right Crane »

Efter allt detta åker sällskapet tillbaka till Zozo och Terra. De visar henne sin MagiCite och hon berättar sin bakgrund för dem. Du får se en lång berättelse nu och den är så bra att jag inte ska förstöra den med ord här. Lite av Celes förmågor förklaras sen och efter det låter Setzer dig använda luftskeppet. Flyg omkring och lek lite, och landa sedan utanför Narshe.

En till vän

Vid den här punkten i spelet kan du även skaffa en ny karaktär, Mog. Kolla Hemlighets-sidan för mer info på det. Där står också tips på hur du kan lära honom några av hans mest sällsynta danser.

World of Espers

Banon gör upp planer för hur Narshe och Figaro ska storma imperiet, och kommer fram till att de har för få man. De måste få Espers att slåss med dem på deras sida, och den enda som kan göra detta är Terra, då hon är ett levande bevis på att Espers och människor kan leva tillsammans. Ut ur Narshe och upp i luften.

Sätt Terra bland de fyra du vill spela med, annars kommer du inte vidare. Åk sedan till den östra delen av den södra kontinenten och gå in i Imperiets bas som ligger där. Skumt, det finns inga soldater här. Gå åt höger, över en bro och in i en grotta. Här finns en ”Assassin” kniv och i nästa rum en ”Tempest” till Cyan. Fortsätt framåt, men håll ett öga på golvet, då det ändras hela tiden. Här finns ”X-Potion” och ”Coin Toss”, gå vidare. Plocka upp ”Ether”, och gå till andra sidan rummet och slå på spaken. Den leder till en ”Genji Glove”.

Sedan kommer du till två knappar, tryck på den vänstra först, som öppnar en dörr du kan spara och hela dig. Tryck på den andra, och en Ninja hoppar på dig och slåss. Han ska inte vara något problem att klara av. På nästa bro finns en switch, dra i den så kommer du vidare nerför en trappa. Leta här nere, här finns två ”Magicite”, ett ”Atma Weapon” och ”Tincture”. Gå igenom hålet, tryck ner de två knapparna, och gå ner till vänster. Stå på knappen här, en dörr öppnas och leder till några skatter. Lämna rummet, gå till bron längst bort till höger, och uppåt. Tryck på switchen, gå över bron där du hittar ytterligare en knapp. Uppåt sen vänster över broarna. Här finns en kista, som egentligen är en knapp, å tryck på den. Gå tillbaka till höger. Ta kistan uppför trapporna, och sedan in i nästa rum och uppför trapporna här också. Du har kommit till ”The Sealed Gate”.

Terra bereder sig på att gå in, när plötsligt Kefka kommer farande. Han ska sätta stopp för er, och nu gäller det för dig att hålla honom sysselsatt innan han hinner ifatt Terra. Hon lyckas öppna porten, och alla Espers rusar ut och porten täcks med stenar. Gå tillbaks, och de andra kommer att säga att Espers nu kommer att anfalla Vector.

Hoppa upp i luftskeppet och flyg mot Vector. Ni kraschar utanför, gå in i staden till fots.