image/svg+xml Ta mig upp

Number 024

No. 024

HP: 4 777 MP: 777 Lvl: 24

Så besegrar du Number 024

Vi rekommenderar level 18 på ditt party för denna boss.

Här är det bara att banka på och hålla uppe hälsan (över 250). Han har en läskig “Wall Change”-förmåga som han använder för att byta vilket element han är sårbar för. Denna använder han ofta, och den gör att man lätt råkar hela honom istället för att skada honom – speciellt om du utrustat dina gubbar med alla element-vapen som hittats i Magitek Factory (Icebrand, Flametongue, med flera). Hans svagheter ändras slumpmässigt mellan wind, earth, fire, ice, holy, lightning och water.

För att komma åt hans ändrande skydd finns flera taktiker. Du kan antingen använda magin “Scan” som du lär av Kirin, där avslöjas hans svaghet. Använd så den starkaste magin mot hans svaghet. Direkt efter att han träffats så byter han skydd igen med Wall Change, så var på din vakt. Vill du inte slösa tid och energi på “Scan” så kan du också analysera hans attacker och komma på vad han har för svaghet:

  • Han är svag mot Fire när han använder Blizzard eller Blizzara.
  • Han är svag mot Ice när han använder Fire eller Fira eller Fireball.
  • Han är svag mot Lightning när han använder Aqua Breath eller Acid Rain.
  • Han är svag mot Poison när han använder Cure eller Cura.
  • Han är svag mot Wind när han använder Magnitude 8 eller Cave In.
  • Han är svag mot Holy när han använder Attack eller Reverse Polarity.
  • Han är svag mot Earth när han använder Sonic Boom eller Gale Cut.
  • Han är svag mot Water när han använder Thunder eller Thundara.

Du kan också påverka honom med “Sleep”, från Siren. Då sover han, och magier ska inte väcka honom (men fysiska attacker gör det). En annan bra taktik är att kasta “Imp” på honom, då kan han endast göra fysiskt starka attacker på er men inte byta skydd (du kan på detta sätt “låsa” hans svaghet mot dina starkaste magier, och så peppra på). Men eftersom hans fysiska attack alltid får “Critical” så kommer han göra massor i skada, så var beredd att hela.

Locke kan stjäla “Rune Blade” från honom, du har också en 12% chans att stjäla det mer sällsynta “Blood Sword” från honom.