image/svg+xml Ta mig upp

Kapitel 2

Figaro

Gå rakt fram, vakten släpper in dig. Fortsätt gå rakt fram, men lägg märke till hur slottet är uppbyggt. Så här ser de flesta slott i FF6 ut. Nåja, Du kan inte gå någon annanstans än rakt fram, så gör det tills du stöter på kungen. När du kommer fram snackar Locke med honom ett tag, och han ger Terra en konstig blick. Terra blir sur och han ber om ursäkt för det.

Ny karaktär!

Namnge person: Edgarläs mer om Edgar

Edgar börjar stöta på Terra, han lämnar sedan rummet, och hon står kvar och tänker för sig själv. Är hon verkligen så onormal som alla påstår? Hon förstår hursomhelst inte vad Edgar pratar om.

Efter detta får du tid för dig själv att vandra omkring i slottet och känna dig som hemma. Lär dig hitta i slottet, gå runt överallt. Du kan hitta Phoenix Down, Tonic, Soft och Antidote här. Passa också på att köpa upp de av Edgars ”tools” som finns tillgängliga för tillfället. När du så småningom kommer till barnsköterskan berättar hon om att Edgar har en tvillingbror. Du får nu se en flashback där de två pratar om tronföljaren, men Edgar vägrar prata om det.

Ny karaktär!

Namnge person: Sabinläs allt om Sabin

Det verkar som om Sabin har sprungit iväg och barnsköterskan undrar vad som hänt med honom. Lade du förresten märke till att i fängelsehålan finns tjuven Lone Wolf från FFV? Gå och lägg dig, gå sedan tillbaka till Edgar och prata med honom. De snackar en stund, men avbryts av att Kefka och hans män är på väg. Kefka är rosenrasande över att Edgar måste bo mitt ute i ingenstans, och för att han får sand på sina fötter. Stackare.

Fly Figaro

Prata med soldaterna innan du pratar med Kefka. Han är visst ute efter en obetydlig flicka, och undrar om Edgar sett henne. Edgar spelar ett högt spel med Kefka, och skyller på att det finns fler flickor här än det finns sandkorn i öknen. Kefka blir rasande igen och tycker att Edgar borde be för sitt älskade Figaro. Efter detta, gå tillbaka och prata med Locke. Han säger åt honom att visa Terra till henne rum, då han måste diskutera strategi. Bara följ efter Locke här, och ni kommer fram till hennes rum. Terra får äntligen veta hans namn, och också att han är en tjuv. Han förklarar för henne att Edgar är allierad med imperiet men arbetar i hemlighet med ”The Returners”. Hon undrar vad hon skall göra, Locke lugnar ner henne. Hur ska hon veta vad som är rätt eller fel? Efter detta får vi se Edgar, han rusar ut och får se sitt slott i brand och att det var Imperiet som gjorde det.

Kefka kräver att Edgar ska överlämna flickan till honom, men Edgar vägrar fortfarande. Gå uppåt och prata med soldaten där. Kefka undrar om Edgar har ångrat sig, när plötsligt Edgar rusar mot kanten och hoppar ner på två chocobos som springer runt slottet och där plockar upp Terra och Locke. Hela slottet börjar sjunka ner under marken. Kefka befaller sina män att anfalla de tre.

Bossmöte

M-tek Armr x 2

HP 210

Om du låter Terra använda magi här, chockeras Edgar och Locke, de har aldrig sett magi innan. Efter det är det bara att köra på, använd Terras ”Fire” för att attackera eller ”Cure” för att hela. Locke kan prova att stjäla något, annars kan han attackera. Edgar ska använda sina ”Tools”.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra M-tek Armr x 2 »

Efter striden flyr de och Kefka blir rasande (igen). Terra verkar rädd för honom, men Edgar vill att hon ska träffa någon han känner. ”The Returners” ledare, Banon, är intresserad av henne, då magi kommer att bli nyckeln till det stundande kriget. De pratar lite till, sedan säger Edgar åt de andra att färdas till en grotta åt söder. Nu får du rida på en Chocobo ända tills du kommer till grottan. Lägg märke till den fina ”2.5D”-grafiken, och tänk sedan på att detta gjordes på en SNES!

Vid grottans öppning säger Edgar åt en vakt att meddela Figaro om att alla har klarat sig. Väl inne grottan ser du en liten sköldpadda, i den dammen kan du dricka för att återställa dina karaktärer. Gå in i nästa rum. Till vänster finns en kista som innehåller en Tincture, plocka inte upp den. Nere till höger finns en Tincture till och till vänster en Phoenix Down. Gå rakt igenom nästa rum och du borde komma ut på andra sidan.

Fortsätt österut så ser du snart en liten stad – South Figaro.

South Figaro

Gå in på puben. Här ser du en maskerad man stå framme vid baren, prata med honom. Locke blir sur, men Edgar håller tillbaka honom. Det är något bekant med den maskerade mannen, tycker han.

Ny karaktär!

Namnge person: Shadowläs om Shadow

Edgar berättar för Locke att hans namn är Shadow och att han är extremt farlig. Han följs dessutom alltid åt av sin hund, Interceptor.

Gå nu in i ”Relic”-affären. Här berättar en Moogle för dig om hur ”Relics” fungerar. Lyssna på honom, köp sedan ett par stycken, och gå ut. Gå till hamnen. Här finns en låda som innehåller en Soft, och på muren finns tre kistor, den understa innehåller en Warp Stone. Runtom i South Figaro finns en hel del föremål, ta en tur runt staden för att plocka upp dem. Inget av dem är dock jordens undergång om du skulle missa, men det ligger en del pengar i dem och det är aldrig fel.

Lyssna på vad folk har att säga, de pratar om någon som bor uppe i Mt. Kolts och undervisar elever i kampsport. Medan du går runt i staden, passa på att köpa upp allt du behöver och gå sedan ut på världskartan.

Gå österut, sedan åt norr, och bekämpa fiender på vägen. Börja sedan kämpa dig upp för Mt. Kolts. I skogen precis till vänster utanför Figaro kan du slåss mot ett gäng ganska starka fiender som ger en bra XP.

Mt. Kolts

Här är det ett ganska linjärt upplägg och det du ska göra är att klättra upp för berget tills det tar stopp. Gå in genom grottans öppning, ta dig igenom, när du ser en högre klippa, ska du gå ut genom dörren till höger. På utsidan ser du en mystisk svart figur

som spionerar på dig och sedan hoppar iväg. Följ efter honom och plocka upp Tent på vägen. Fortsätt fram till en hängbro, på andra sidan får du syn på figuren igen. Inne i en grotta kan du spara, använd en ”Tent” om du tycker att det skulle behövas. Gå ut genom ur grottan och fortsätt nedåt i en slags spiral som leder ner till den mystiske figuren som nu har fått färg. Han är Vargas, den som de pratade om i South Figaro. Han får för sig att du har blivit sänd av Sabin, och därför attackerar han dig.

Bossmöte

Vargas & Ipooh x 2

HP 1 600

Vargas är tuff. Börja med att döda Ipooh (båda två), eftersom att du inte kan komma åt Vargas annars. Edgar ska använda ”AutoCrossBow”, Locke ska attackera regelbundet, Terra bör använda sin magi. Efter att ha pangat ner Vargas med ca 900 HP hoppar Sabin in i striden. Följ instruktionerna i striden och Sabins Blitz kommer lägga Vargas i gruset.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Vargas & Ipooh x 2 »

Efter striden återförenas bröderna. De pratar lite grann och Edgar säger att han vill gå österut, till Sabilbergen. Sabin har emellertid spionerat på imperiet och säger att deras nästa mål är Figaro. Gå in i grottan, ta Tent och gå ut på andra sidan.

Gå nu norrut till ”The Returner’s” gömställe.

The Returner’s Hideout

Här inne säger alla vakter åt dig att gå till Banon och prata med honom. Gör det. Banon berättar lite bakgrund till Magi-kriget och även om Terra. Det handlar om en man för länge sedan som inte fick öppna en viss låda men gjorde det ändå (bekant?). Ut ur de strömmade all världens ondska, men på botten fanns det kvar en sista gnutta hopp. Banon tror att det är Terra som är det hoppet.

Efter ett tag vaknar Terra, gå och prata med Locke. Efter det ska du prata med alla andra i gänget. De finns lite här och där i grottan. Nu släpper vakten vid dörren igenom dig, men innan du går ut ska du ta dig en titt på den högra väggen i förrådet. Där finns en lönngång som leder till en White Cape. Du kan också köpa lite saker av människorna.

Utanför grottan står Banon, han vill prata med dig. Han frågar dig om du vill hjälpa honom att slåss mot imperiet. Du kan välja Ja eller Nej, om du väljer Nej kommer du att få några frågor till och sedan samma fråga igen. Välj “Ja”. Nu ger Banon dig, en present, en Gauntlet. Banon har en plan och samlar all inomhus. De pratar om att imperiet använder Espers i kampen om världsherravälde, och att det hela snart är på väg att utbryta i en katastrof. De bestämmer dig för att Locke ska smyga sig in i South Figaro och hålla imperiet upptagna, resten kommer att färdas nerför floden Lete mot Narshe, så att Terra kan prata med Espern en gång till. Glöm inte att söka igenom alla kistor som finns här och där.

Spara och hela dig innan du åker nerför floden.

Lete River

Det här området är också väldigt linjärt. Kom dock ihåg att vad som än händer så får Banon inte dö. Då förlorar du.

Floden tar dig framåt hela tiden, du kan välja våg ibland, och du kan bara spara och hela dig på vissa ställen där flotten stannar. Passa på att bygga upp Banons level lite. Efter ett tag kommer du till det första vägskälet, det spelar ingen roll vilken du tar eftersom du kommer till samma ställe ändå. Snart kommer det en ful figur och attackerar dig.

Bossmöte

Ultros

HP 3 100

Banon ska använda ”Health” hela tiden. Sabin  använder Aura Bolt eller Pummel. Edgar ska använda AutoCrossBow, och Terra magi eller fysiska attacker. Han har en speciellattack som gör 230 i skada och kan sprida ut det som han vill, du kan inte göra något åt det utom att hålla Banon vid liv.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Ultros »

Vägen delar sig

Sabin flyter bort i en annan riktning medan Terra och de andra fortsätter rakt fram mot Narshe. Locke har nått South Figaro och Sabin är på väg till okända länder. Hur ska det gå? Nu får du själv bestämma i vilken ordning du vill köra scenarierna. Jag personligen kommer att ta Sabins scenario först, sedan Terras och slutligen Lockes, men du kan själv bestämma din ordning.

När alla scenarior är klara så går du direkt till kapitel 4 (ja, dessa tre scenarior får ses som ett eget kapitel).