image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy Universe Sista ändringarna

Vi har producerat guider till Square Enix spel i snart 25 år, och de utvecklas ständigt. Följ med på denna sida för att få full översikt över alla uppdateringar vi gör, kanske den där sidequest-guiden du gått och väntat på är färdig? Vi rekommenderar också våra RSS-kanaler, där du slipper gå in på denna sida hela tiden.

Final Fantasy VI FFVI

Öppna Final Fantasy VI-guiden

13 uppdateringar totalt (bara 10 visas): Få detta som en RSS-feed istället

Mogs danser, Versioner, massa nya bilder, med mera

Nya sida om Versioner - lär dig mer om de olika varianter av FF6 som finns ute, och varför kallar amerikanarna det FF3?

Ny "trivia" om översättningsprocessen till originalet.

Omskriven och förbättrad Blitz-sida för Sabins alla Blitz - nu med en fin tabell som fort summerar allt du måste veta. Dessutom ikoner för alla knappar du ska trycka på.

Sida med Mogs alla danser och hur du hittar dem.

Omstrukturerade bild-sidor i stil med hur vi gjort på andra guider. 100 nya bilderAndroid-versionen (från hela spelet, inklusive lite spoilers mot slutet, 85 nya bilderPixel Remaster-versionen (hela World of Balance).

Floating Continent-förberedelser, och Mogs vattend

När jag spelar om FF-spel (som jag gör med jämna mellanrum) så får jag alltid inspiration att fylla på med saknad info på sidorna. Just nu är jag på väg upp på Floating Continent, och eftersom det är ett så stort vägskäl i spelet så ville jag veta att jag fick med mig allt. Det är lite saker man kan missa, så jag skrev en speciell guide för vad du måste få med dig innan Floating Continent, den innehåller också andra tips på vilka som borde vara i ditt lag, magier och vapen, samt tips mot fienderna du möter.

Jag la också upp en kort guide på hur du kan få Mogs dans Water Rondo (eftersom du bara kan lära dig den i World of Balance) på Vanliga Frågor-sidan.

Stragos Lores, samt Vector-banketten

Nu blir det många nya sidor. Vi öppnar upp sektionen "Mini-guider" som ska samla små men fokuserade guider på något specifikt i spelet. Vi har skrivit färdigt två stycken redan: banketten i Vector (så att du kan få full poäng och alla belöningar), samt en guide för hur du kan få alla Lores till Strago. Fler guider kommer på sikt.

När vi ändå skrev om Lores så märkte vi ett stort hål - det står ingenstans vilka Lores Strago kan lära sig, vad de gör, etc, så vi la upp en komplett lista över alla Stragos Lores.

World of Balance-guide upplagd

Äntligen har vi hela den fantastiska World of Balance-guiden på våra sidor, i vanlig sidform inte som en stor PDF. Denna guide som Anders Hektor skrev för runt 20 år sedan och som följt sajten ända sedan. Nu får du istället en fin startsida till guiden där du lätt och tydligt får översikt över de olika kapitel den har, med korta stickord på vad som händer i varje kapitel. Klicka dig in där och navigera med lätthet runt mellan tydliga rubriker, viktiga föremål markerade, platser och nya karaktärer markerade, samt nyttiga länkar och tips, samt hjälp till alla bossar, direkt i guiden! I samma veva så uppdaterade jag alla bossar med bilder så att översiktssidan blev bättre.

Den sista delen av guiden, för World of Ruin, får ligga kvar som PDF en liten stund till, men planen är att också få upp den i samma format så att du lättare kommer vidare i spelet.

Den gamla guiden i PDF-format finner du numera på Ladda hem-sidan.

Få Mog i World of Balance

Vi saknade information om hur man kan få Mog mycket tidigare i spelet, redan när du fått Black Jack faktiskt. Nu när jag spelar om FF6 i form av Pixel Remaster så är det fint att uppdatera tipsen. Uppdaterade samtidigt med en notat om detta på Hemligheter-sidan, samt städade texten på Rage, Control & Sketch.

"FF6-trivia"-sida, och Growth Egg-guide

Försöker du hitta Exp. Egg (eller Growth Egg som det heter i nya översättningar) så har vi nu en detaljerad guide för det på "Vanliga frågor"-sidan. Dessutom har vi skapat en helt ny sida där vi tänkt samla en del "FF6-trivia", alltså flera roliga/intressanta snuttar med information om spelet de flesta inte vet om.

Ny sida om auktionerna i Jidoor

Äntligen en helt ny sida med guide och tips för FF6. Denna är för auktionerna i Jidoor. Där hittar du all info, hur stor chans det är att få olika saker, vad de kostar, och hur föremålen som dyker upp där ändras under spelets gång. Uppdaterade samtidigt ordentligt sidorna om två espers, Zoneseek och Golem. La också in ett nytt tips på Tips-sidan (gratis "inn").

En mängd uppdaterade bosstips

Våra bosstips är hämtade ut från en guide som skrevs för många år sedan, men vissa tips saknar information märker jag nu när jag spelar om FFVI på mobil. Så jag har tagit tag i det och uppdaterat flera av bossar runt Magitek Research Facility-händelsen i spelet. Bossen Number 024 har nu nästan ett A4 med tips och tricks (mot förut 2-3 meningar), Number 128 har också mer än fördubblat sin mängd tips, också tipsen för Ifrit & Shiva är förbättrade, och tipsen för Left Crane & Right Crane likaså. Alla dessa fyra bossar är rätt svåra, och kommer kort efter varandra, så uppdateringarna vi gjort här nu hoppas vi ska hjälpa många som kör fast.

Förbättrade bosstips på Vargas och Ultros

Bosstipsen vi har är bra, men jag spelar just nu igenom FFVI på min Android och självklart använder jag FFU när jag kör fast. Men trots bra tips så besegrade Vargas mig tre gånger. Så därför kom jag fram med några fler tips på han och bossen efter - Ultros - och la in, tillsammans med rekommenderad lägsta level på dina gubbar.

Nylanserad FF6-sajt

Vi har nu flyttat och relanserat vår guide till Final Fantasy VI. En massa saker har förbättrats och rättats upp i. Bland annat har vi nu båda guiderna i PDF-format, bättre och smartare struktur på karaktärer, bossar, espers, och många andra sidor. Sabins Blitz-tekniker har fått en egen sida, till exempel. Och vi har en helt ny "Vanliga frågor"-sida. Allt för att göra det lättare för dig som besökare. Hoppas du gillar resultatet!

Det var alla uppdateringar vi hade om Final Fantasy VI, titta gärna tillbaka senare. Få detta som en RSS-feed istället.