image/svg+xml Ta mig upp

Tips & trix

Här har vi tips och trix som är användbara i spelet. Använd dem för att klara en boss enklare, ta dig igenom en svår grotta eller för att gå upp i level snabbare!

Stridstips

Reflect

Fiender som skyddar sig med rflect på ställen där man bara kan använda magi (“cult of kefka” tower) kan vara svåra. Ett sätt att klara sådana är genom att kasta rflect på sig själv och sedan attackera sig själv med magi (t.ex fire,bolt,ice). Då studsar magin över på fienden och tränger igenom deras rflect.
Tips från Björn Waldemarsson

Vanish + Doom

Om du kastar magin Vanish (18 MP) på en fiende så är denne mer mottaglig för att bli träffad av dina magier. Kastar du sen Doom (35 MP) så dör denne direkt. Detta knep (Vanish + Doom) funkar även på flera bossar! Till exempel på alla drakarna i World of Ruin, samt de flesta bossarna i sista tornet, Kefka’s Tower. Men så klart även på tidigare bossar och flera fiender.

Samlartips

Snabba AP 2

I World of Balance, ta luftskeppet och flyg till en triangulär ö i övre högra hörnet av kartan. Ibland kan man möta en osynlig fiende som heter Ytangir där. Det går inte att skada honom med fysiska attacker. Dessutom har han mycket i HP. Bäst är att använda sig av “doom” så dör han direkt. Han använder meteo innan han dör på den som kastade “doom”. Skadan som meteo gör ligger runt 900.

Tips av: TIDUS8622

Snabba AP

I World of Ruin, då du fått luftskeppet, så ska du åka till byn Maranda. Nedanför byn ute på världskartan så finns en liten öken. Här kan du möta fienden Catrot, 10 AP, som du lätt golvar med en magi, Tool, Blitz eller liknande. Du möter även den svårare fienden Hoover, 5 AP, som du bör köra Vanish + Doom tekniken på. Du får även 1881 EXP för Hoover på varje karaktär, mer om du kör med färre än fyra medlemmar, så du går ganska lätt upp i level!

Snabb Level Up

Här kommer en snabbguide till snabb Lvl upp. När du är och ska hämta luftskeppet (falchon) i World of Ruin med Setzer i Darryl´s Tomb så kan man hitta ett Exp.Egg (dubbelt så mycket exp, det är en Relic). Men först måste man komma till ett rum där det står 4 olika stenar och på dem står det ett lösenord, när du har fått lösenordet, så beger du dig tillbaka till rummet där man kan skriva lösenordet (TheWorldIsSquare), då kommer det en ledtråd på vart Exp.Egget finns.

När du sen har fått luftskeppet så beger du dig till en ö mellan Duncans ö, Zoneeater ön och The Veldt. Om man går runt i skogen där så möter man oftast “tTranos” dom har runt 10000-15000 i HP, men är relativt lätta att slå. Man är nästan körd om dom gör Pincer attack och börjar med Meteor. (tror det var meteor). Ett snabbt sätt att klara dom är att göra Vanish+Doom-tricket, men det anser jag är fegt så det är bättre att göra Sabins Bum Rush, Edgar´s Chain Saw eller Driller. Man får 2200 i Exp var (om man är fyra i partyt) Man kan också råka möta Brocosaur, de har runt 45000-55000 i Hp och kan döda en på ett slag (om man har lite i Lvl) Jag har runt 50 och kan inte klara denna beast.

Tips från: Jonas Persson

Övriga tips/trix

Spara

Ganska blygsamt tips men: Spara så ofta du bara kan. Det skadar aldrig. Tänk bara hur jobbigt det skulle vara om du spelat i någon/några timmar, eller nån halvtimma, och sen dör du, gör ett misstag och säljer ditt bästa vapen, strömmen går, spelet låser sig eller liknande. Då får du köra om allt igen! Undvik detta genom att spara då du får tillfälle.

Magier, inte Potions

Använd vanliga Cure magin, 5 MP, för att hela dina kamrater. Den är billig och helar ganska bra. Potions kostar pengar, de försvinner och kommer aldrig mer tillbaka och så helar de väldigt dåligt. Får du sen lite MP kör magin Osmose, 1 MP, i strid för att ta MP från fienden, eller slå upp ett Tent, sov på ett Inn eller liknande.

Tent / Sleeping Bag

För att spara pengar så bör du bara använda Tent om du är fyra eller tre personer i ditt lag. Är du bara en eller två så kostar det ju bara 400 GP per skalle att sova i Sleeping Bags.

Gratis “Inn”

När du fått luftskeppet – Black Jack – så kan du gå ner från däck och förbi mannen som står till höger och in i dörren där, sedan förbi alla dina kamrater och fortsätta genom dörren rakt ned från spelbordet. Efter det kommer du till ett rum med två personer, den till vänster helar dig gratis. Detta kan du göra valfritt antal gånger, så du behöver inte längre betala för Inn-besök!