image/svg+xml Ta mig upp

Sabins scenario

Vägen har delats

Detta är det längsta scenariot av de tre du kan välja (de andra är Lockes scenario och Terras scenario). Man måste klara alla tre scenarior för att komma vidare i spelet.

Sabins del är den längsta delen, se till att du är beredd på ett ganska långt äventyr med spelets muskelknutte.

Strandad

Det finns ett hus till höger, gå in i det. Du hittar Shadow här, han erbjuder sig att följa med till Doma, där imperiet kommer att slå till nästa gång, tacka ja till det. Du kan också köpa lite saker av Chocobo-vakten här. Jag rekommenderar ett rejält antal Shuriken till Shadow. Inne i huset finns det bara en snurrig gubbe som undrar om du ska klippa gräsmattan.

Doma

Gå sydost nu, tills du hittar en bro, precis innan den finns imperiets läger. Väl där gömmer sig Sabin och Shadow, och de råkar höra ett samtal mellan några soldater. Kefka vill uppenbarligen ta över som general efter Leo, men snart hämtas soldaterna av en kapten, de kan inleda anfallet nu. De slåss en stund, men snart kommer en man som verkar vara fast besluten att rädda sitt slott och sitt folk.

Ny karaktär!

Namnge person: CyanMer på Cyans sida

Gå fram till kaptenen och prata med honom så startar en strid.

Bossmöte

Leader

HP 300

Använd Swdtech nummer 2 och vänta. Cyan kontrar och gör 700 i skada.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Leader »

Imperiets trupper ser att deras ledare fallit och de flyr. Du får nu kontroll över Sabin och Cyan. Spöa vakten nere till vänster, och glöm inte kistan i tältet till höger. Det finns en Star Pendant inuti. Fortsätt neråt, snart ser du General Leo och de lyssnar igen. En mycket upphetsad soldat vill offra sitt liv för imperiet, men Leo lugnar ner honom, och säger att varken han eller kejsaren nog inte skulle tycka om det. Leo blir nu hemkallad från slaget och överlämnar befälet till soldaten.

In på scen kommer nu vår favorit, Kefka. Han har inget gott i tankarna den här gången heller, utan förgiftar vattnet runt Doma. Sabin och Shadow konfronterar Kefka i en öppen strid, han flyr dock, och de upprepar det hela. Tredje gången får du några soldater att slå ner. Men de är för sent ute. Domas folk dör som flugor och Cyan (som inte vet om det här) känner att något är fel. Han bestämmer sig för att titta till kungen, som är död. Han springer till sin familj, men för sent. Han blir så rasande över detta att han rusar ut ur slottet och börjar själv slå ner imperiets soldater. Just nu råkar Sabin och Shadow komma förbi och de beslutar sig för att hjälpa Cyan. Gå bakom Cyan och prata med honom. Efter detta kommer samma sak att hända igen och efter det kommer de på att de måste lämna lägret illa kvickt. De hoppar upp i varsin Magitek-rustning och kör i full fart mot utgången. Några vakter ställer sig i vägen, men de bör inte vara några problem. Mot söder.

Phantom Forest

Gå över bron och över ännu en. Du kan gå in i Doma, men vakterna stoppar dig vid porten. Gå söderut mot en stor skog. Bygg upp din level utanför, om du inte känner dig säker. Väl inne i läskiga skogen så stanna upp och se dig omkring. Vackert, eller hur? Det är nästan som om skogsdoften sipprar ut genom rutan och man kan nästan höra vattnet som porlar. Det verkar i alla fall som om det borde gå.

Härinne är det rätt så mycket rakt fram, du borde utan problem komma fram till tågstationen. Just det, vattnet kan du dricka ur för att återställa dig helt. Vid tåget försöker Cyan hindra Sabin från att gå in, eftersom han är övertygad om att stället är hemsökt. De undrar om det verkligen är så och bestämmer sig i alla fall för att undersöka saken. Tåget rör plötsligt på sig, och de är i full gång.

Phantom Train

Till höger finns en liten vagn inuti den finns ”Impressario”, som berättar hur man får stopp på tåget. Det verkar som om du måste ända bort till änden av tåget. Det är bara att knata på. Prata med spöket här också, han kommer att göra dig sällskap. Vissa av spökena i de andra vagnarna kommer att attackera dig, andra vill sälja saker. Köp det du tycker att du behöver. Så småningom blir du inträngd av massvis med spöken, besegra spöken som blockerar dörren, och utanför ska du klättra uppför stegen. De tre hoppar över till den andra vagnen.

Men spökena är fortfarande efter dig, du måste koppla bort vagnarna. Gå ner, in i vagnen och tryck på knappen. Efter detta ska du gå tillbaks in och trycka på den igen, så kan du fortsätta. Du kan spara här också. I den här vagnen kan du sätta dig vid bordet för att äta en rejäl måltid och samtidigt bli helad till max. Gå nu vidare och glöm inte kistan där det finns en Earrings i. I nästa rum finns också en kista men när du fingrar på den hoppar det ner en man vid namn Ziegfried som vägrar dela med sig.

Bossmöte

Ziegfried

HP 50

Attackera bara, du kan inte förlora denna strid.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Ziegfried »

Efter striden tar Ziegfried kistan och drar. Fortsätt framåt. Här hittar du ”Impressario” igen och även fyra kistor innehållandes en Hyper Wrist (som vaktas av en Specter), Sniper Sight och två Phoenix Down. Fortsätt till nästa vagn, här lämnar spöket dig om du lät honom följa med innan. Här kan du spara och hela dig. I nästa vagn, som är loket, slå på brytaren till höger och vänster. Gå sedan ut och slå på knappen längst fram. Nu pratar tåget lite med dig och attackerar dig sedan.

Bossmöte

Ghost Train

HP 1 900Svagheter Helande magier

Du kan vinna enkelt om du har en Revivify. Om du inte har det så låt Cyan använda Swdtech 1 eller 2. Sabin bör använda Aurabolt och Shadow kan kasta Shuriken eller fysiska attacker. Håll din HP över 170 så borde allt gå bra.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Ghost Train »

När tåget känner sig slaget går han med på att släppa av er vid nästa station, men det har något det måste göra först. Tåget stannar vid en övergiven station och nyligen döda människor går på tåget. Cyan ser sin familj och blir helt förstörd. Han sörjer lite. Efter detta ska ni ge er av till grottan som ligger österut.

Baren Falls

Härifrån kan man nå Narshe via att gå genom Veldt, den stora Savannen. Så det är bara att hoppa i. Shadow lämnar dig här. De bestämmer sig för att ses igen någon annan gång. I vattenfallet kommer det upp en massa fiskar som inte borde vara alltför svåra att klara av. Använd Sabins Pummel och Cyans Dispatch. Efter fiskarna kommer ”Rizopas”. Använd samma taktik som innan och det ska gå bra. Du får en Remedy för besväret. Efter striden driver du iland och en ny karaktär kommer och nosar på dig.

Ny karaktär!

Namnge person: GauMer information om Gau

Gau räddar Sabin och Cyan från att drunkna men blir sedan rädd och springer iväg. Gå österut mot Mobliz.

The Veldt

Gå åt höger här, över savannen. Du kommer att stöta på ett par fiender, men du får bara guld från dem. Ibland kan du se Gau. Men det är bara att strunta i honom just nu. Fortsätt upp mot den östra kanten av ön, bakom bergen, där ligger Mobliz.

Mobliz

När du kommer fram till Mobliz ska du gå in i alla affärerna. Behöver du sova ska du inte spendera 100 Gil på värdshuset utan gå till ”Relic” affären. Inuti den finns en säng där du kan sova gratis. Men viktigast av allt är att gå till ”Item” affären och där köpa ”Dried Meat”. Gå nu ut på kartan igen och slåss tills du träffar Gau igen. Ge honom ”Dried Meat”, så går han med dig. Han erbjuder dig också något väldigt fint i utbyte mot maten.

Gå mot Cresent Mountain i söder. Glöm dock inte bort att låta Gau lära sig nya färdigheter genom att använda kommandot ”Leap” i en strid. Fortsätt sedan att strida tills han har lärt sig ett par. Jag fick själv stor användning för ”Templar” som kastar ”Fire2” då och då.

Crescent Mountain

Här inne hoppar Gau omkring och försöker hitta sin skatt. Följ efter honom så ser du att han har hittat någon slags dykarhjälm. Efter detta hoppar ni i vattnet och förs vidare mot nya platser. Nu kommer du att färdas under vattnet (hur fick tre stycken plats i en enda dykarhjälm?). Det förekommer strider här nere och även vägskäl. Håll din HP över 230 så borde du klara dig. Värsta fienden här nere heter ”AnguiForm” som kan göra 200 i skada på alla.

Ta åt höger vid det första vägskälet. Inne i grottan finns det en X-Potion. Gå ut ur grottan och du är i vattnet igen. Snart kommer du till ännu en grotta där det inte finns någonting i, men passa på att hela dig här. Fortsätt in i nästa rum. När du försöker gå ut töms hela dammen på vatten, gå ner i den och plocka upp Green Beret som finns där nere.

Fortsätt ut i vattnet och du kommer att bli förd till Nikeah.

Nikeah

Köp rustningar här. Köp också utrustning till de som för tillfället inte är med dig. Utforska staden lite, handla allt du vill (hälsa på flickan på puben). När du är klar ska du prata med skeppets kapten, han kommer att föra dig till Narshe.

Välj en ny väg

Nu är Sabins del klar, dags att välja nästa scenario – de andra är Lockes scenario och Terras scenario. Man måste klara alla tre scenarior för att komma vidare i spelet. Om du är färdiga med alla scenarior nu så är det bara att gå vidare till kapitel 4.