image/svg+xml Ta mig upp

Vanliga frågor

Här har vi samlat några av de vanligaste saker som folk har problem med i spelet. Vi länkar så vidare eller förklarar direkt hur problemet kan lösas. Klicka på en rubrik för en detaljerad lösning.

Gå direkt till:

Hur får jag Exp. Egg / Growth Egg? Jag sliter med Opera-scenen, hur lyckas man? Hur får jag Mogs dans Water Rondo? Hur får man Gogo? Hur utförs Sabins olika Blitz-attacker? Vilka SwdTechs har Cyan? Hur får man Sabins bästa Blitz (Bum Rush)? Vart hittar jag Moogle Charm? Hur får jag Edgars Chainsaw?

Hur får jag Exp. Egg / Growth Egg?

Denna Relic ger dig dubbel EXP och du får den i World of Ruin, i Darill’s Tomb. Det är en gömd skatt. För att komma till Darill’s Tomb, så se på våra kartor. Du ska ha fått Edgar och återställt Figaro Castle, prata med mannen i källaren (till vänster om ingången) och ta slottet till Kohlingen. Härifrån når du Darill’s Tomb. Men först ska du gå till pubben i Kohlingen och prata med Setzer, det är han som har nyckeln till graven.

Väl där ska du gå ned till det första stora rummet med flera dörrar, ta den nede till vänster. Här är en kista och en trappa, gå ner för trappan. Här nere är ännu en kista och en dörr, gå ner och ställ dig under kistan och gå så rakt till höger så ska du komma igenom väggen (pröva andra delar av samma vägg om du inte lyckas). Väl igenom väggen så kommer du till ett litet rum med Exp. Egg i (eller Growth Egg som det heter i nyare översättningar).

Följ den grönmarkerade vägen genom väggen för att hitta kistan med Exp. Egg (Growth Egg).

Jag sliter med Opera-scenen, hur lyckas man?

Först av allt så har du hela fyra försök på dig att lyckas här. Ta det bara lugnt. När du får kontrollen över Locke uppe på läktaren så ska du gå ner för trapporna som döljer sig bakom dörrarna till vänster och höger bakom där Locke med vänner sitter. Detta tar dig ut till början av operan, och längst till höger här finns en trappa som leder till omklädningsrummet med Celes. Här får du kontroll över Celes, och kan då på bänken framför henne läsa manuset till stycket du ska framträda i. Men allt du behöver veta står här på sidorna.

När du är redo går du in i rummet bakom (uppåt på skärmen), till vänster där inne är en utgång direkt till scenen. Gå ut där så startar operan. Allt spelas upp automatiskt men spelet stoppar och frågar dig om texten tre gånger. Svaren är:

  1. “Oh, my hero”
  2. “I’m the darkness”
  3. “Must my …”

Efter detta så får du kontrollera Celes igen. Du ska gå fram till Draco (soldaten) och prata med honom. Ni börjar då dansa. Gå efter han och prata igen, så dansar ni en gång till. Efter tre danser så ställer han sig vid trapporna igen, och ger dig blommorna. Denna dans är ofta där man förlorar tid, och då tajming är viktigt här så måste du skynda dig så mycket du kan. Med blommorna i hand går du upp för de två sista trapporna och ut till vänster på balkongen och kastar dem.

Hur får jag Mogs dans Water Rondo?

Denna dans är lite speciellt för den kan du endast lära dig i World of Balance, alltså innan du går ombord Floating Continent. Den lär du dig genom att hamna i strid under vattnet, och du kommer lättast åt såna strider genom att flyga till The Veldt, gå in och upp på Crescent Mountain och hoppa i vattnet. Här nere lär du dig Water Rondo till Mog.

Nu till det jobbiga: återvända till skeppet. Du ska fullföra Serpent Trench på valfritt sätt (dina vägval spelar ingen roll), och då vakna upp dyblöt i hamnen i Nikeah. Högst uppe till höger i denna by finns en Chocobo-stall, hyr en gul pippi för 80 Gil och följ sedan kustlinjen vid berget österut. Det är trångt och lite knöligt men följ vägen helt till du når Phantom Forest (använd våra kartor som stöd). Gå igenom skogen (som nu inte är så farlig eller lång), vid första vägskälet inne i skogen tar du utgången upp till höger. Ute på kartan igen så går du ner lite och så till höger och upp bland bergen. Gå in i grottan där uppe – Baren Falls. Här kan du åter hoppa ner i vattnet och då dyka upp på The Veldt. Gå sista biten tillbaka till Black Jack.

Hur får man Gogo?

Se på karaktärssidan om Gogo för en detaljerad beskrivelse av hur man hittar honom.

Hur utförs Sabins olika Blitz-attacker?

Först måste man välja “Blitz” i menyn i strid. Sedan ska man direkt trycka in en kombination av knappar på handkontrollen. Läs mer på vår Blitz-sida om hur de olika teknikerna utförs.

Vilka SwdTechs har Cyan?

Läs mer om och se en full lista över SwdTechs på Cyans sida.

Hur får man Sabins bästa Blitz (Bum Rush)?

Besök Duncans hus i World of Ruin och ha Sabin med i ditt party. Läs mer här.

Vart hittar jag Moogle Charm?

Du hittar den i Moogle-grottan i Narshe i World of Ruin. Se mer på hemligheter-sidan.

Hur får jag Edgars Chainsaw?

Du ska ta dig till Zozo i World of Balance (eller Ruin) och den gamla klockan i en av byggnaderna där. Ställ visaren till 6:10:50 så får du den.