image/svg+xml Ta mig upp

Vanliga frågor

Här har vi samlat några av de vanligaste saker som folk har problem med i spelet. Vi länkar så vidare eller förklarar direkt hur problemet kan lösas. Klicka på en rubrik för en detaljerad lösning.

Gå direkt till:

Hur får jag Exp. Egg / Growth Egg? Jag sliter med Opera-scenen, hur lyckas man? Hur får man Gogo? Hur utförs Sabins olika Blitz-attacker? Vilka SwdTechs har Cyan? Hur får man Sabins bästa Blitz (Bum Rush)? Vart hittar jag Moogle Charm? Hur får jag Edgars Chainsaw?

Hur får jag Exp. Egg / Growth Egg?

Denna Relic ger dig dubbel EXP och du får den i World of Ruin, i Darill’s Tomb. Det är en gömd skatt. För att komma till Darill’s Tomb, så se på våra kartor. Du ska ha fått Edgar och återställt Figaro Castle, prata med mannen i källaren (till vänster om ingången) och ta slottet till Kohlingen. Härifrån når du Darill’s Tomb. Men först ska du gå till pubben i Kohlingen och prata med Setzer, det är han som har nyckeln till graven.

Väl där ska du gå ned till det första stora rummet med flera dörrar, ta den nede till vänster. Här är en kista och en trappa, gå ner för trappan. Här nere är ännu en kista och en dörr, gå ner och ställ dig under kistan och gå så rakt till höger så ska du komma igenom väggen (pröva andra delar av samma vägg om du inte lyckas). Väl igenom väggen så kommer du till ett litet rum med Exp. Egg i (eller Growth Egg som det heter i nyare översättningar).

Följ den grönmarkerade vägen genom väggen för att hitta kistan med Exp. Egg (Growth Egg).

Jag sliter med Opera-scenen, hur lyckas man?

Först av allt så har du hela fyra försök på dig att lyckas här. Ta det bara lugnt. När du får kontrollen över Locke uppe på läktaren så ska du gå ner för trapporna som döljer sig bakom dörrarna till vänster och höger bakom där Locke med vänner sitter. Detta tar dig ut till början av operan, och längst till höger här finns en trappa som leder till omklädningsrummet med Celes. Här får du kontroll över Celes, och kan då på bänken framför henne läsa manuset till stycket du ska framträda i. Men allt du behöver veta står här på sidorna.

När du är redo går du in i rummet bakom (uppåt på skärmen), till vänster där inne är en utgång direkt till scenen. Gå ut där så startar operan. Allt spelas upp automatiskt men spelet stoppar och frågar dig om texten tre gånger. Svaren är:

  1. “Oh, my hero”
  2. “I’m the darkness”
  3. “Must my …”

Efter detta så får du kontrollera Celes igen. Du ska gå fram till Draco (soldaten) och prata med honom. Ni börjar då dansa. Gå efter han och prata igen, så dansar ni en gång till. Efter tre danser så ställer han sig vid trapporna igen, och ger dig blommorna. Denna dans är ofta där man förlorar tid, och då tajming är viktigt här så måste du skynda dig så mycket du kan. Med blommorna i hand går du upp för de två sista trapporna och ut till vänster på balkongen och kastar dem.

Hur får man Gogo?

Se på karaktärssidan om Gogo för en detaljerad beskrivelse av hur man hittar honom.

Hur utförs Sabins olika Blitz-attacker?

Först måste man välja “Blitz” i menyn i strid. Sedan ska man direkt trycka in en kombination av knappar på handkontrollen. Läs mer på vår Blitz-sida om hur de olika teknikerna utförs.

Vilka SwdTechs har Cyan?

Läs mer om och se en full lista över SwdTechs på Cyans sida.

Hur får man Sabins bästa Blitz (Bum Rush)?

Besök Duncans hus i World of Ruin och ha Sabin med i ditt party. Läs mer här.

Vart hittar jag Moogle Charm?

Du hittar den i Moogle-grottan i Narshe i World of Ruin. Se mer på hemligheter-sidan.

Hur får jag Edgars Chainsaw?

Du ska ta dig till Zozo i World of Balance (eller Ruin) och den gamla klockan i en av byggnaderna där. Ställ visaren till 6:10:50 så får du den.