image/svg+xml Ta mig upp

Gambits

Lista på några riktigt bra Gambits som finns. Information om hur Gambits fungerar introduceras på “Nybörjarhjälp”, dock finns mer avancerade tips här.

Bra Gambit-kommandon

VillkorResultatKommentar
Ally: AnyRaise, eller Phonix DownÅteruppliva alla som dör.
Ally: HP < 70%Cure, eller PotionVid låg HP så helas man. Items tar som vanligt mycket mindre tid på sig att utföras och är därför alltid att föredra i akuta lägen.
Ally: HP < 40%Curaja, eller Hi-PotionHar man väldigt lite HP så behövs mer helning.
Ally: status = ConfuseSmelling Salt, eller AttackConfuse-status är farligt, speciellt på dina starkare medlemmar som lätt kan slå ihjäl sina kamrater. Detta kommando tar snabbt hand om detta problem.
Foe: status = HasteDispelFå bort fiendernas Haste.
Foe: FlyingTelekinesisTechnick:en Telekinesis gör att även de som bara kan närstrid kan träffa flygande fiender.
Foe: lowest HPAttackSe alltid till att begränsa antalet fiender du möter. Detta kommando ser till att ni alltid dödar de svagaste fienderna först, eller de som är mest skadade.
Self: MP < 10%ChargeTechnick:en Charge återställer en del av ens MP, men om den misslyckas så faller MP ner till noll. Utförs då man har väldigt lite MP att förlora men behöver mer.
SelfLibraPlacerad efter attack-kommandot så betyder det att detta bara utförs då inga vapen är dragna. Libra kastas då för att avslöja fällor och information om fiender.