image/svg+xml Ta mig upp

Sleep Points – SP

Kärt barn har många namn. Sleep Points kallas också för Bravely Second.

Längst ner på skärmen (den nedre) ser du antal SP du har. Detta är Sleep Points. När du har fått en sådan så kan du stoppa tiden i en strid och utföra en attack, eller något annat. En SP är detsamma som en BP, alltså att kasta en Cure på alla förbrukar en SP, att anfalla en gång förbrukar en SP, och så vidare. Skillnaden är att SP enbart kan förbrukas då du utför en Bravely Second.

För att aktivera Bravely Second så trycker du bara på Start-knappen. Då stannar striden oavsett vems tur det var och vad som skedde.

Du kan ta ut SP i förskott, men måste då tjäna tillbaks upp dem så att du står på plus innan du kan förbruka någon igen.

Att återhämta en enda SP tar 8 timmar av spelande. Men du återhämtar också SP då du lägger din Nintendo 3DS i viloläge (slår igen locket, utan att trycka på några knappar). Så utnyttja detta och samla SP medan du sover! Du får inga SP då spelet är avstängt.

Det finns också en möjlighet att för den rike och otålige att köpa en SP Drink för riktiga pengar. En sådan återställer X antal SP.