image/svg+xml Ta mig upp

Orthros (2:a)

HP: 50 000 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Orthros (2:a)

Vi rekommenderar level 63 på ditt party för denna boss.

Låt dig inte luras av att han “bara” har 50 000 i HP. Han har två huvuden, och vart av dem har 50 000 HP. Det ena är eld-baserat, svagt mot vattenbaserade attacker så som Blizzard. Det andra är vatten-baserat och svag mot eldbaserade attacker så som Fire, Fira, Firaga.

Starka elementmagier (Blizzaga och Firaga) kan göra cirka 1500 i skada på rätt huvud. På fel huvud så helar det lika mycket. Så bli inte för ivrigt med dina Brave då ett huvud börjar närma sig döden.

Innan striden se till att alla utrustas med t.ex. “Flame Charm” eller “Ice Charm” (accessory) som skyddar bra mot deras attacker. Har du bara en av sorterna så ta på dem och fokusera på att slå ut det huvud som du är svagast mot. Jag hade för exempel bara “Ice Charm” till alla, så då slog jag ut det eldbaserade huvudet först.

Har du någon som kan använda en sköld och du har sparat din gamla “Iceflame Shield” så är den perfekt (den nollställer alla eld- och vattenbaserade attacker).

Har du levlat upp en Templar så är attacken Giant Slayer väldigt kraftfull. Den gjorde jag ofta nästan över 4000 HP i skada med på Edea men runt hälften av det med Tiz. Helt klart värt att samla upp till om du inte har. Även deras förmåga Rampart funkar väldigt bra.

Har du en Vampire med i ditt lag? Då kan du lära dig de två attackerna “Hellfire” och “Deep Freeze” till dina “Genome Abilities” av de två huvudena!

Bossens attacker “Deep Freeze” och “Hellfire” är väldigt jobbiga och skadar alla med nästan 1500 HP. De gör dem också ofta. Får du slagit ut ett huvud så slipper du i vartfall attackerna från den, så helt klart är fokus på att slå ut ett huvud först. Riktiga alla attacker, magier, och Special Attacks mot det huvud som ger dig mest problem. Övriga attacker från bossen gör runt 1000 i skada.

Ligger ni riktigt risigt till så glöm inte att utnyttja Items och inte bara helande magier. En Ninja som kastar Phoenix Down och X-Potion får agera innan alla andra i strid oftast eftersom de är så snabba.