image/svg+xml Ta mig upp

Chaugmar (2:a)

HP: 70 000 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Chaugmar (2:a)

Vi rekommenderar level 63 på ditt party för denna boss.

Denna boss tillhör fiendetypen “Demon”. Och precis som första gången är den väldigt svår på grund av sitt lite speciella och väldigt aggresiva attackmönster.

När striden startar så har Chaugmar sin sköld uppe. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att bara vänta och bygga upp ditt försvat (Protect, Shell, Haste t.ex.). Men använd inga Brave för det vänder fort. Han kommer efter några få rundor att stänga av sin sköld och om du gör misstaget då att direkt anfalla honom så kan du riskera att få alla dina gubbar dödade. Ta istället Default på alla! Vänta tills han utför sin massiva attack “Energy Burst” som skadar alla mer än 2000 HP. Först nu kan du börja anfalla honom. Men glöm inte att också hela de skador ni fått!

Nytt tips! Jag hade helt glömt bort att Templars har förmågan “Rampart”. Den funkar helt underbart perfekt på denna boss. När han är i sitt “Transform”-läge och inte kan skadas så bara kasta “Rampart” så är alla garantert skyddade från den skada han gör då han kommer tillbaka med sin “Energy Burst”! Om du inte lärt dig “Rampart” så funkar också en Spiritmasters “Stillness” lika bra (men då kan ingen skadas på två rundor).

Har du en Vampire med i ditt lag? Då kan du lära dig den väldigt starka attacken “Energy Burst” till dina “Genome Abilities”!

En Templars “Giant Slayer” var min favoritattack mot denna boss, jag kunde komma upp i 3000 – 4000 i skada per attack då. Men den attacken äter MP (40 MP per attack), så ha några Turbo Ether redo i så fall. Thundaga var inte heller fel, 1500 – 2000 i skada kan du få per träff.

Ungefär halvvägs genom bossens HP så ändrar den sig igen och startar upp sin sköld. Detta är samma mönster som i starten så bara gör som vanligt. Efter denna gång så kommer denna sköld att tas upp i tid och otid, så var lite försiktig med dina Brave.

I övrigt gör bossen mest bara irriterande “absorb”-attacker där han tar HP, MP eller BP från dina gubbar och ger till sig själv. Runt 2000 HP tar “Blood Suck”, 300 MP tar “Soul Suck”, och 2 BP tar “Heart Suck” och ger till bossen själv.

Värt att veta är att en Black Mages magi “Aspir” ger 0 MP på denna boss. Så du är beroende av Items för att fylla på din MP.

Bossen kan få Poison på sig, det kan vara värt för att ta ner några extra HP varje runda.

Rekommenderar starkt att ha allas Special Attacks redo inför detta möte, och sätt alla attacker till att vara Lightning-baserade.