image/svg+xml Ta mig upp

Jobb

Du börjar spelet med ett enda jobb – Freelancer (frilansare). Detta är ett jobb som inte har så många jättebra förmågor, men man kan utrusta sig med precis alla vapen som finns att köpa. Annars så har de olika jobben sina egna vapen och rustningar som föredras. Och det finns 24 olika jobb i spelet!

Man kan gå in i menyn och byta jobb på sin karaktär när som helst – hur ofta som helst. Det kostar ingenting att byta. Så testa runt!

Varje karaktär utvecklas separat på varje jobb, så du kan vara en jätteduktig Freelancer med Tiz, men jättedålig på det som Agnès. För varje Level du går upp (genom att samla JP – Job Points – i strid) så lär du dig nya saker. Varje jobb har totalt 14 nivåer, alla med samma antal JP som krävs för att nå dem (utom sista nivån för Freelancer).

Varje jobb har ett Fixed Command.

Job Command

När du har valt ett jobb så kan du alltid i menyn välja ett annat jobbs kommando – Job Command – som du ska ha tillgång till. Om du till exempel är en Freelancer så kan du – när du fått jobbet – välja White Mage som extra kommando. Din Freelancer kan då gå in på Ability i strid (och i menyn också faktiskt) och använda vit magi utan att vara White Mage! Det är nästan som att du hade haft två jobb samtidigt.

Så det finns en hel drös av olika kombinationsmöjligheter för dig att upptäcka!