image/svg+xml Ta mig upp

Kapitel 5

Välkomna till kapitel 5 i Bravely Default!

Börja med att lämna Innet och sedan byn Caldisla. Gå genom grottan till The Great Charm (grottan ligger norrut).

Agnès går med i ditt lag!

Återvänd nu till Caldisla och gå upp till höger om Innet.

Ringabel går med i ditt lag!

Gå till vänster i byn, strax utanför kyrkogården.

Edea går med i ditt lag!

Lämna nu byn och ta luftskeppet.

Alla Magier Level 6

Om du går ombord Grandship (välj luftskeppet en gång till i menyn då du redan är ute och flyger, och så välj att gå ombord) så kan du besöka magibutiken för att hitta alla nivå 6-magier!

Av White Magic finner du Curaga, Arise, Holy. Black Magic har Dark, Kill, Death. Och av Time Magic finns Graviga, Reraise, Meteor. De kostar 6400pg styck.

Flyg för exempel till första templet nere i öknen i sydöst – Wind Temple. Ordningen du tar detta i är valfri, men jag har följt ordningen som jag tog templen den första gången, och det är denna ordning jag skriver dem i guiden.

Temple of Wind

Gå in i Wind Temple och in till kristallrummet förbi Traveller.

Boss: Orthros (2:a)HP: 50 000

Väck nu kristallen och lämna templet.

Temple of Water

Flyg till Water Temple och gå in där. Gå in till kristallen, förbi Traveller.

Boss: Rusalka (2:a)HP: 60 000

Väck kristallen och lämna sedan templet.

Yulyana

Ni kan inte direkt fortsätta till nästa tempel utan måste göra ett besök hos Yulyana i skogen österut som kan förklara mer och laga Agnès klänning.

Prata med honom och få lite mer förklaring om vad som hänt. Ta er till grottan sydväst om hans hus.

När du väl gått in i denna grotta så kan du inte gå ut förrän du slutfört ditt uppdrag där och nått slutet på grottan!

Gå in i grottan. Det är nu bara Agnès och Tiz som du spelar med, och för att försvåra allt så består de flesta striderna här nere av fyra fiender samtidigt.

Eftersom du varit i denna grotta tidigare så ser du allt på kartan direkt från start. Gå bara till den första trappan på denna första våning.

På nästa våning ta trappan längst till höger. Fortsätt på våning tre runt till nästa trapp.

Du är nu nere på sista våningen och en Traveller står framför ditt mål. Men oroa dig inte, det blir ingen bosstrid, men det är aldrig fel att spara ändå.

Gå fram och prata med Yulyana. När ni snackat så använd en Teleport Stone och lämna grottan. Ni är då åter alla fyra igen.

För en liten valfri bonusscen så kan du besöka baren i Grandship nu (inte det Granship du flyger utan det andra, som ligger i mitten av havet).

Temple of Fire

Ta dig till Mithril Mine på sydvästra ön, den med all lava. Även här kan du nu se allt på kartan eftersom du redan varit här.

Gå till trappan nere i mitten på första våningen. Gå sen upp överst på nästa våning där Traveller står vid en dörr. Ta nu av in till vänster för det är en genväg som tidigare var blockerad. På nästa plats gå upp mot en ljus öppning i bergväggen. Du är nu ute i templet.

Fortsätt upp mot Traveller och gå sedan in till kristallkammaren då du är redo.

Boss: Chaugmar (2:a)HP: 70 000

Väck sen upp kristallen och lämna templet. Vill du göra det snabbt så lämna först templet och använd sen en Teleport Stone så kommer du till där genvägen låg. Gå tillbaka genom grottöppningen där och använd en till Teleport Stone vid Traveller så kommer du till ingången av grottan och kan gå rätt ut.

Temple of Earth

Flyg till ön i norr och landa vid sidan av templet (det finns en öppen plats precis till höger om templet du kan landa på).

Du kan se en extra scen med Edeas mamma om du besöker henne nu, men detta är helt valfritt.

Såhär tar du dig till kristallrummet igenoom Everlast Tower om du inte minns det från förra besöket. Även här ser du allt på kartan eftersom du varit här förut.

Tips: Denna grotta var extra lätt med flera Ninjor. Eftersom de är så väldigt snabba så får de anfalla före alla fienderna här. Bara att köra maximalt med Brave på alla ninjor så ska du klara allt motstånd innan de hinner röra dig.

  • 1F – Gå in till mitten i huvudrummet och ta trappan upp
  • 2F – Efter första trappan gå nu in till höger så ska du finna en till trappa upp.
  • 3F – Följ nu gången upp och sen till vänster runt hörnet. När du kan gå ner så gör det och följ vägen genom en smal gång. Runt hörnet där nede finner du nästa trappa.
  • 4F – Gå upp och direkt till höger (eller vänster) och direkt ner igen och in till punkten direkt under trappan du kom upp för. Här är en trappa ned.
  • 3F – Följ gången den enda vägen den har – ner till höger för en trappa upp.
  • 4F – Nu är det nära! Spring bara åt vänster till trappan i slutet av gången.

Har du en Vampire med i ditt lag? Då kan du lära dig två attacker till dina “Genome Abilities” här i templet! Fienden som ser ut som en jättestor mask som heter “Megascolides” har en attack som heter “Rock Storm“, och den orm-liknande fienden “Kaiser Cobra” har attacken “Toxic Storm“.

Inne i templet så ska du som vanligt till Traveller som står vid ingången till kristallrummet. Följ korridoren till höger runt och fram till honom. Gå sen in till kristallen då du är redo.

Boss: Gigas Lich (2:a)HP: 100 000

Väck så den sista kristallen och lämna sen rummet, använd en Teleport Stone för att ta er ut.

Nu kan ni sätta er i luftskeppet igen och flyga mot ljuspelaren som åter dykt upp längst nere i högra hörnet på kartan.

Boss: Alternis (2:a)HP: 100 000

Så, nu har du klarat av ytterligare ett kapitel!