image/svg+xml Ta mig upp

Gigas Lich (2:a)

HP: 100 000 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Gigas Lich (2:a)

Vi rekommenderar level 64 på ditt party för denna boss.

Det är bara ett kapitel sedan ni sist möttes, men Gigas Lich är tillbaka i kapitel 5 och är en lite svårare motståndare nu.

Gigas Lich tillhör kategorin Undead och elementet jord (Earth). Prövar du någon form av jordbaserad attack så helas Gigas Lich istället. Thundaga däremot gör cirka 1000 i skada.

En eller två Templars var receptet för min del. Deras Radiant Blast gör cirka 2500 i skada per gång, och Giant Strike runt 2000.

En Vampire med Energy Burst kan göra 1500 i skada. Har du nyligen fått dig Toxic Whirl så gör den 800 i skada, men får ofta “Critical Hit” och skadar då dubbelt. Dock kan bossen inte få Poison på sig.

Gigas Lich utför konstant “Negative Power” på sig själv. Det ökar försvar mot magier och fysiska attacker med 50%. Prövar du ta bort den med Dispel så har i vartfall jag funnit ut att bossen bara kastar “Negative Power” på nytt. Men det kan också vara ett sätt att få honom att inte anfalla.

Bossen älskar också att kasta Fear på er, så något skydd mot det är bra eftersom man inte kan använda Brave då man är rädd. Bossen räds inte heller för att kasta Death som gör att den utsatte riskerar att dö på fläcken. Skydd mot detta är viktigare än skydd mot Fear. Det kommer också många jordbaserade magier på en av er åt gången som tar 2000 till 3000 i skada. Var alltid helade så mycket det bara går! En dedikerad helare är absolut nödvändigt i denna strid.

Mot slutet av striden (då Gigas Lich förlorat halva sin HP) så börjar bossen kasta Quaga på sig själv. Detta helar bossen med cirka 2500 HP per gång. Ett litet kul knep är att kasta Reflect på honom, då när han prövar kasta jordmagien Quaga på sig själv så landar den istället på nån av er och han kan inte hela sig. Har du dessutom skydd mot jordbaserad skada så gör det bara saken ändå bättre. OBS! Gör inte detta om du saknar skydd och riskerar att dö av hans Quaga-attacker.