image/svg+xml Ta mig upp

Norende

Ett minispel i spelet för att återuppbygga Tiz hemby Norende. Du börjar med en invånare, men får fler under spelets gång. Antingen genom StreetPass (aktivera StreetPass på din Nintendo 3DS och gå förbi riktiga människor i verkligen som också har StreetPass på) eller genom att ladda hem invånare från internet. Det sistnämnda är perfekt för den som bor på en liten ort eller inte känner nån som spelar spelet. Man kan ladda ner invånare från internet max en gång per dygn, efter midnatt varje dygn nollställs denna spärr.

Sätt en eller flera invånare på att jobba i en butik för att uppgradera den, eller på en blockering för att riva det och få tillgång till fler delar av byn. Du ser alltid hur mycket tid som ska till för en invånare att uppgradera en butik, eller riva en blockering. Sätt flera invånare på samma ställe för att få ned tiden.

Viktigt att veta är att folket i Norende inte jobbar då du stänger av din Nintendo 3DS. Men om du lägger den i viloläge (Sleep Mode) genom att slå igen locket (utan att trycka på några knappar) så kommer de jobba. Så utnyttja detta och återuppbygg Norende medan du sover! Stänger du av spelet eller konsollen så slutar de jobba tills du startar spelet igen.