image/svg+xml Ta mig upp

Städer

Varje stad och by i Final Fantasy IX är verkligen unik och speciell. Städerna är befolkade av olika folkslag, allt från råttor och katter till flodhästar och troll. Affärer säljer vapen och mycket annat i städerna.

På dessa sidor så kan du läsa mer om respektive stad, lite historia och kuriosa. Om nåt speciellt finns i staden eller finns att göra i staden så står det också med. Saker man inte bör missa finns också listade ibland.

Denna sida är skriven av: Dani Donato

Alexandria

Alexandria är huvudstaden i spelets värld, där drottning Brahne styr. Det är där äventyret börjar. Zidane óch ett par småtjuvar kidnappar prinsessan Garnet för att få lite information om Brahne’s konstiga beteende. Staden är mycket trevlig och livlig. Det är en mycket stor stad som har många hemligheter. Husen är byggda av sten och dom har tak som är gjorda av träd. Hela Alexandria är byggt innanför slottsmuren. Det finns ett sagolikt slott som är mycket stor. Det finns kristaller som speglar ljuset som solen ger.

I Alexandria finns det även en teater där man får spela i början. I de fridsamma men livliga gator patrullerar drottningens vakter, som jag inte gillar särskilt mycket.

I staden kan man även spela ett par minispel. Bl.a hopprep och race mot Hippaul.

Evil Forest

Första platsen utanför Alexandria i spelet. Du kraschar med ditt skepp och försöker att ta dig ut. En lätt boss och du kan lära dig en eller två saker där. Kom ihåg att möta så många spindlar så möjligt efter bossen eftersom de ger dig många exp. points. Hoppas att du stal Iron Helm från bossen så att Steiner har lättare för att “levla” upp sig.

Dali

Dali är en liten by nära Alexandria, som bär på en liten hemlighet när man kommer dit för första gången. Vivi blir kidnappad och så… Jag ska inte berätta något mer. Det är som sagt en mycket liten by där det finns ett par affärer och en Inn. Skeppet till Lindblum flyger därifrån också.

Lindblum

Staden Lindblum som styrs av regenten Cid, är uppdelad i fyra distrikt.

  1. Theater district: Tantalus gömställe finns där. Mycket teater och sådant där.
  2. Business district: Där finns alla affärer och en synth shop!
  3. Industrial district: Finns inte så himla mycket här, bara ett litet torg och några hus.
  4. Lindblum castle: Där är slottet där Cid håller till.

I Lindblum kan man även spela ett minispel som heter Festival of the hunt där man dödar djur för poäng.

OBS! När du kommer till Linblum så ha 2 mage masher eftersom du kan syntha dom till skiva 1 starkaste vapen: The Ogre.

Treno

Treno, som betyder tåg på Italienska, består mycket av stenbyggnader. Det finns stenbyggnader överallt. I Treno håller även många tjuvar till som inte tvekar att stjäla en eller två sedlar av dom rika i staden. I ett torn där bor även doktor Tot som känner prinsessan Garnet sedan länge tillbaks. Ha även ett par Stellazio mynt när du besöker staden eftersom Stellazio drottningen kan belöna dig i utbyte mot mynten.

Akta dig även för monstret i vapeaffären. Nästan alla i Treno är villiga att spela kort med dig och det finns en byggnad tillägnad till detta kortspel. Försök att hitta synthesis shopen i staden!

Qu´s Marsh

Qu’s march är som ett träsk med mycket högt gräs lite här och där. Den kunniga Mooglen “kommer inte ihåg hans namn” finns där och han kan svara på frågor och beskriva vägen. Om man tar stigen med högt gräs kommer man till en damm där man kan fånga grodor. Fångar man en groda och ger den till den underliga saken, har man fått Quina. Lite längre upp finns även Quale som ger dig priser när du har fångat ett visst antal grodor. Glöm inte att det även finns Fossil Roo där!

Burmecia

Burmecia är Freya’s hemstad där alla råttmänniskorna håller till. I staden finns även kungens riddare, Dragoon knights. Freya är en sådan. När man kommer dit ligger staden i ruiner och man hittar döda soldater här och där. Burmecia är drottning Brahnes första stad som utplånas. Där finns dom jobbiga Thorn och Zorn som skapar trubbel hela tiden.

Cleyra

Cleyra är ett träd egentligen. En stad i ett träd som skyddas av sandstormen som sveper runtom staden. Burmecia folket flyttade dit efter att deras stad hade förstörts. Orakel går lite varsomhelst och högst upp i staden finns orakelhuset där Burmecias kung håller till.

Tyvärr försvinner även denna stad när Black mages kommer och dödar människorna och Drottning Brahne bussar Odin på staden.

Conde Petie

Conde petie är som ett gammalt tempel som ligger i ruiner. Utanför ser det bedrövligt ut, men när man kommer in i staden är det ganska trevligt faktiskt.

I denna stad bor det små gröna troll som säger Rally-ho hela tiden, vilket kan vara jobbigt ju mer man pratar med dem. De kan inte prata engelska så bra, så att det kan vara lite svårt att förstå dem ibland.

I staden kommer man att få gifta sig för att gå vidare. Jag nämner inga namn!

Black Mage Village

I denna stad bor det svarta magiker, som man märker på namnet! När man kommer dit första gången är det inte så mycket att göra, förutom att kolla på en massa ATE:s och sova lite. Vivi trivs där eftersom han är en svart magiker själv och jag tror att det var hans hemstad.

Det finns också en synthesis shop, glöm inte den!

Fossil Roo

Fossil roo ligger vid den första Qu’s march och man måste gå dit när man ska till Outer Continent på andra skivan.

I den här underjordiska platsen finns det Gargans igen, men man måste ge dom en blomma för att kunna lifta med dom. Det hela är en stor labyrint där man ska stänga av vägar och sedan åka tillbaka o.s.v

Jag tycker att denna plats är väldigt jobbig, men man kan gräva efter saker i slutet som kan vara användbara.

Gargan Roo

Gargan roo ligger mellan städerna Treno och Alexandria, under marken. Det är ett urgammalt transportmedel med så kallade Gargans som är speciella insekter som går på en lina med en vagn under sig. Man får åka den första gången när man kommer till Treno. Det är doktor Tot som visar den. Kom ihåg att ha full hälsa eftersom man möter alltid en boss där:).

Oeilvert

Kom ihåg att inte ta me vivi i denna “stad” eftersom man inte kan använda magier här. I denna byggnad så kan man få reda på lite info om the Incvincible genom att tända några gula lampor. Det finns ett par användbara saker i kistorna också! Kom ihåg det. Var också beredd på att möta bossen Ark här.

Esto Gaza

Denna byggnad är ganska skum faktisk. Den ligger på Lost continent och det verkar vara något sorts ispalats, även om den inte är så stor. Det är något i stuk med en kyrka eftersom det finns många levande ljus och präster där. En trevlig lite shop också!

Madain Sari

Denna stad, som nu liknar mer en skrothög, är även kallad Village of the lost summoners. Där får man träffa Eiko för första gången som bor där själv med några Moogles. Denna stad är också länkad till Garnet ganska mycket… Där finns den enorma Eidolon wall där Garnet kan få reda på mycket… Men jag säger inte mer!

Desert Palace

Detta palats som tillhör Kuja är väldigt krångligt att ta sig ur. Man blir fångad där och man ska försöka att komma ut ur palatset och möte de andra fyra. Man måste tända många ljus här och där, och det är extra svårt om du valde dina bästa gubbar när du skulle till Oeilvert. Var beredd på att möta Valia Pira, som är palatsets försvarssystem.