image/svg+xml Ta mig upp

Quina’s grodjakt

Detta lilla spel går ut på att jaga grodor. Genom att springa emot en groda och trycka på -knappen så fångar du den. Du gör detta då du besöker ett Qu’s Marsh som finns utspridda på fyra ställen i världen:

  1. Damm 1 = Nära Lindblum
  2. Damm 2 = På Outer Continent
  3. Damm 3 = Nordöst på Lost Continent
  4. Damm 4 = Norr om Daguerreo

Alla grodor du samlat sammanlagt över alla de olika dammarna räknas ihop, och du får en belöning för det. Se i tabellen längst ned på sidan för vilka belöningar som finns och när de fås.

De grodor du tagit återvänder tids nog till sin damm. Det finns gröna hanar och honor samt nån enstaka gyllene groda. Då du fångar grodor så är det mycket viktigt att du lämnar minst en hane och en hona så att dammen snabbare “be-grodas” (befolkas) igen. Lämnar du en gyllene groda så går det ändå snabbare. Skulle du tömma hela dammen så tar det en förskräckligt lång tid att fylla dammen med grodor igen.

När du ska fånga en groda så stå antingen still på en plats en bit bort och vänta, spring sedan dit då den sitter på marken och peppra på -knappen för att kasta dig på grodan. Eller spring hela tiden runt och hoppas att en groda hoppar upp i närheten som du kan ta. Välj att behålla grodan. När du fångat ett visst antal kommer Quale fram och ger dig något. När du vill avsluta detta minispel eller redan fångat alla så ska du försöka lämna platsen, då kommer Zidane fram. Välj då att avbryta ditt jagande.

Tänk på att då du fångat 99 grodor så får du inte en Gastro Fork direkt utan måste besegra Quale i strid först (men han är ganska lätt).

AntalBelöning
2Ore
5Ether
9Silk Robe
15Elixir
23Silver Fork
33Bistro Fork
45Battle Boots
99Gastro Fork