image/svg+xml Ta mig upp

Cid och alla potions

Cid vill ha potions! I ett läge i spelet, en bit in på skiva 3 (i Lindblum, efter Alexandria-striden) så vill Cid att du ska hämta en massa saker, Potions, för att försöka göra en dryck som kanske kan bota honom, så han slipper vara en ful Oglop. Här nedan står det vad du ska ha, och vart du finner dem.

  • 5 Unusual Potion
  • Beautiful Potion
  • Strange Potion

Trots att det står ett antal du ska ha så behöver du inte finna flera av dem utan när du hittar en potion så får du samtidigt rätt mängd du behöver. Här är de:

Unusual Potion

Åk ner med hissen, lämna slottet och ta lufttaxin till Theater District. Väl ute ur stationen så träffar du på paret du mötte i Burmecia, de som höll på att få en staty över sig. Nu har de en massa ungar som du får hälsa på. När de är klara så kan du fortsätta ner för trappan. Prata med Tantalus bröderna så frågar Zidane Cinna om denna Potion, och får fem stycken.

Strange Potion

Spring tillbaka upp för trappan här i Theater District och in i huset till höger. Där inne står en konstnär. Prata med honom så säger han att du får ta det du söker om du hittar det i hans hus. Kolla längst till vänster vid ett bord (ej i kistan) så ligger 3 Strange Potions.

Beautiful Potion

Ta lufttaxin direkt till Business District och spring upp till torget där de säljer en massa saker, alltså har alla affärer. Ovanför fontänen, till höger, så står tre personer. Prata med kvinnan i vitt, hon som ägde Item affären, så ger hon dig 2 Beautiful Potions.

Nu kan du återvända till Cid och ge dessa saker till honom så kan de testa om det fungerar. Skyll inte på mig om det skulle gå fel 😉