image/svg+xml Ta mig upp

Eiko lagar mat

Då du för första gången har träffat Eiko och kommit till hennes hemby, Madain Sari, så vill hon laga mat åt er. Och du kan i väldigt stor utsträckning kontrollera hur det går med maten genom att bestämma en massa saker i en ATE (Active Time Event). Här så kan du läsa om dessa i turordning om vad du ska välja och hur du ska göra för att få den absolut godaste maten att servera till Eikos nyfunna kärlek: Zidane.

Det börjar med en ATE, “Eiko’s Feelings”. Här så tänker Eiko laga middag åt alla. Väljer att göra en potatisstuvning med tillhörande grillad fisk. Du ska nu välja de som ska utföra vissa sysslor åt dig.

Vem ska fiska? – Chimomo

Vem ska plocka potatis? – Mocha

Vem ska hjälpa dig i köket? – Momatose

När du valt klart så får du välja att börja om med dina val eller börja laga maten. Börja att laga maten då du känner dig klar genom att välja “Start cooking” så avslutas denna ATE.

Nästa ATE som dyker upp med matlagning är “Eiko’s Kitchen”. Den du valde att hjälpa till i köket ska nu hälla i rätt mängd vatten i en kastrull så att maten räcker åt alla. Då räknas alla, som ska äta, upp. Nu så ska du hälla upp vatten åt dess.

Hur många ska det vara vatten till? – 10

Häller du upp till för många, fler än femton, så rinner vattnet över. Efter detta så frågar Eiko om hon ska lägga ner en Oglop i stuvningen (åh nej, tänk om det är Cid…).

Ska en Oglop blandas ner i stuvningen? – Nej

Efter detta så ropar din fiskare på dig, det nappar en stor fisk.

Ska du hjälpa till att dra upp fisken? – Ja

Quina flyger upp ur vattnet o landar framför Eiko, i och med detta så är denna ATE slut.

Då nästa ATE kommer, “Eiko’s Kitchen 2”, så får du se fortsättningen på denna matlagningscirkus. Quina vill hjälpa till med matlagningen, men Eiko tror att det är Kuja. Men sen känner hon igen Quina, Quina jagade ju hennes Mog vid bergspasset tidigare. Quina hoppar över till köket och Eiko vill fråga om råd.

Ska Eiko fråga Quina om råd? – Ja

Quina börjar direkt med att kommentera allt, och pilla på allt. För det första så ökar Quina vattenmängden i din kastrull till åt 11 personer, Quina ska ju också äta. Sedan vill Quina hämta Vivi för att öka på värmen så att allt vatten börjar koka nån gång. Då tar även denna ATE slut.

Nu ska du efter detta som Zidane springa upp till Eikos hus. Denna gång så kommer Mog och släpper in er. Nu får nu sätta er ner och smaka på den underbara maten som Eiko, samt Quina och alla Moogles, har tillrätt för er.

Fisken är jättestor, allt ser jätte gott ut och Zidane blir alldeles till sig. Efter maten så påpekar Zidane att Eiko borde öppna en restaurang eftersom maten var så god.

OBS! Visa lite uppskattning efter maten och bär ut all disk i köket åt Eiko.