image/svg+xml Ta mig upp

Strategier/tips

Har du problem i striderna eller köper du upp alla dina pengar? Här ger jag en hel del viktiga tips för alla spelare, nybörjare som vana spelare. Nybörjarna har även en egen sida med grundläggande tips och saker man bör tänka på då man aldrig har spelat ett Final Fantasy spel eller ett RPG förut. Även du som är ett inbitet RPG-proffs hittar säkert också en del nyttig information på de sidorna.

Kolla även på sidan med våra små-guider/lösningar på svåra problem.

Vinn lättare över bossar

Min taktik för att kunna ha hög level när man möter olika bossar är att strida mycket ute på fältet så att man tjänar ihop Exp och går upp i level, då blir man starkare. Genom att bara sätta av en extra kvart eller halvtimma på att samla, precis innan en svår boss, kan du stiga en eller flera levels och utjämna oddsen till din favör.

Val av karaktärer

Min taktik för att överleva alla strider och vinna över bossar är att välja dessa till ditt gäng:

  1. Ha alltid en vit magiker som kan hela alla: Eiko (eller Dagger).
  2. Ha alltid Vivi eftersom han har väldigt starka magier.
  3. Zidane har man alltid men det är bra eftersom han har väldigt starka fysiska attacker.
  4. Ha också Steiner som har starka fysiska attacker och han har sword magic som tar en hel del på fienden.

Från: Dani Donato

Sälj inte utrustning eller vapen

Sälj aldrig utrustning, den kan behövas senare i spelet om du ska Syntha någonting, om du behöver pengar, gå ut och slåss. Vissa saker går inte att få tag i senare i spelet.

Insänt av: Yojimbo

Penetrera fiendernas Reflect

Grand dragons kan man hitta i Gizamalukes grottor. Så vinner du över dem:

Ha helst level 71 på dina gubbar och se till att en Coral Ring på varje medlem, det går att man absorberar Thundaga-attacker.

Ha också många Pheonix Downs eftersom hans fysiska attacker kommer att ta kål på dig i början! Om du inte är immun mot poison så ta med dig antidotes.

Lycka till!

Insänt av: Dani Donato

Ett annat tips mot samma fiender:

Egentligen kan man finna det väldigt enkelt att besegra dessa fiender. Allt du behöver gåra, om du kör med Quina, är att kasta hans/hennes Level 5 Death så kommer de att då direkt eftersom deras level alltid är 60. På detta sätt kan du skaffa jättehög level då du oftast går upp en level varje gång du besegrar dem. Du finner Grand Dragons utanför staden Daguerreo.

Insänt av: Cedea

Fyrdubbla effekten av Vivis magier

Använd Carbuncle med Eiko och låt Vivi gåra en svart magi som kan träffa alla motståndarna och den MÅSTE kunna reflektera, som Bio eller Thundaga. Kasta den på dina medspelare. Den kommer att reflekteras på motståndaren med FYRDUBBLAD kraft!

Meteor, Comet eller Doomsday kommer inte att funka eftersom de inte kan reflekteras.

Insänt av: Dani Donato

Lätta EXP och AP i början av spelet

Efter att du har besegrat Plant Brain ska du låta de gigantiska spindlarna som jagar er attackera dig. Det räcker med bara ett slag av Zidane, Steiner eller Blank fär att döda dem. Då får du ett par levels och lite AP. Om du stal en Iron Helm av Plant Brain blir det lättare för Steiner att få högre level.

Insänt av: Dani Donato

Använd Vivis Doomsday till din fördel

Du kan lära dig vivis magi Doomsday med Mace of Zeus (hittas i Memoria). Den kan vara dålig eftersom den skadar dig mycket också. Dina medlemmar måste ha något som absorberar Shadow-baserade attacker som t.ex Pumice Piece eller Ninja Gear. Då kommer magin att träffamotståndaren med 9.999 hp i skada och hela alla dina gubbar!

Insänt av: Dani Donato

Smit lätt från strid

Går en lång magi med Vivi, t.ex. Fira. Håll in L1 och R1 under tiden fär att smita då magin är klar. Lätt va!? OBS! Funkar inte på bossar.

Insänt av: Dani Donato

“Oändligt” med pengar

I chocobo paradise finns det en chocobo som ger dig alla sina Dead Peppers då du hittat alla Chocographs i spelet (se chocobo-sidan får mer info). Efter att ha fått dem så ska du sälja dem för pengar. Gå nu tillbaka till Chocobon så får du nya och sälj även dessa. Fortsätt såhär så är du snart mycket rik!

Insänt av: Dani Donato