image/svg+xml Ta mig upp

Nybörjartips

Det finns några tips som är ganska grundläggande men viktiga att få med sig om man ska ta sig genom FF4 utan allt för många tårar. Här listar vi dem, ta dig gärna igenom denna sida innan du går loss på guiden.

Samla

Om du tycker fienderna på ett ställe du kommer till är för svåra så är det nog dags att samla. Svåra fiender är det om du jämt flyr från striden för att inte dö eller om du lider stora förluster efter varje strid. Du bör då antingen gå tillbaks till förra stället du var på och besegra lättare fiender för att gå upp i level. Eller så försöker du besegra fienderna på den plats du är.

Spara ofta

Ja detta behöver jag inte förklara mer, men det är ganska tråkigt att dö på några fiender precis utanför en stad när du inte sparat på en timma. Spara ofta, det kostar inget.

Row / Order

Du kan inte helt fritt bestämma vilka som ska stå i dn främre eller bakre raden i strid, men nästan. Genom att välja “Row” i menyn så ändras det från 2 bak och 3 fram till 3 bak och 2 fram. Varje karaktär byter då rad. Använd “Order” för att ändra om dina gubbars plats. De i bakre raden gör mindre skada då de attackerar men tar också mindre skada då de attackeras. Utmärkt för alla magiker! Den främre raden gör vanlig skada men får också vanlig skada. Här ska alla dina starka gubbar stå.