image/svg+xml Ta mig upp

Första delen

Baron – spelet börjar

Efter att ha sett början av spelet så kommer du att kunna börja styra din gubbe – Cecil – inne i slottet utanför kungens rum. Gå åt vänster och ut genom dörren. Gå sen upp genom den smala gången så kommer Cid att komma ner och hälsa på dig. Fortsätt upp genom dörren framför dig, inte den Cid kom igenom. Gå ner där så kommer Rosa. Fortsätt tills du kommer till ditt rum där du ska lägga dig i sängen och sova.

Mist

Efter detta är du och din kamrat Kain ute på kartan och kan spara för första gången. Gå åt nordväst och in mellan bergen. Gå in i grottan, Mist Cave. I grottans slut finns Mist Dragon.

Bossmöte

Mist Dragon

HP 465

När den kryper in i dimman ska du vänta och inte anfalla, hela dig istället.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Mist Dragon »

Gå in i staden Mist. Efter historien där så ska du fortsätta upp lite åt öst genom öknen till en stad – Kaipo – vid en liten sjö. Där låter du Rydia vila. Gå till stadens övre högra hus så hittar du Rosa. Hon behöver Sand Ruby.

Sand Ruby

Lämna staden och gå norrut. Gå in i grottan där du snart stöter på Tellah som behöver er hjälp. Gå genom grottan tills ni kommer ut på kartan igen. Där bör du spara och sen fortsätta. Följ nästa grotta så möter du en boss i slutet, Octomamm.

Bossmöte

Octomamm

HP 2 350Svagheter Lightning

Slå ut tentakel efter tentakel. Thunder-magier ska du låta regna över bossen, och vanliga slag med Cecil funkar bra.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Octomamm »

Gå genom vattenfallet och fortsätt ut på kartan och upp till slottet. Gå högst upp i slottet så träffar du en ny kamrat, Edward. Men Tellah drar. Då ni lämnat slottet så får ni åka Edwards svävare som kan åka över alla små stenar i vattnet. Åk åt öst för att komma till Antlion-grottan. Gå igenom grottan för att i slutet möta Antlion.

Bossmöte

Antlion

HP 1 100

Provkör Rydias summon-förmåga, annars är vanliga attacker bra.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Antlion »

Återvänd till Kaipo och till huset med Rosa. Rosa blir nu frisk och ni kan ta er därifrån. Edward får slåss mot en fiende på natten men detta är inget att bekymra sig för.

Mt. Hobs

Nästa dag ska du åka till Mt. Hobs där ni i slutet träffar på Yang och får hjälpa till att besegra en boss.

Bossmöte

Mom Bomb

HP 11 000Stark mot Fire

Se dig inte blind på hans HP, här ska du bara överleva och göra mest möjlig skada. Håll din HP högt, denna boss exploderar på er för stor skada!

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Mom Bomb »

Ni tar er till Fabul slott. Efter alla händelser där så kommer ni snart att få ta båten ut på havet – kör mot Baron.

Mount Ordeals

Efter några händelser så är Cecil ensam på en ö. Gå in i första staden, Mysidia, och in till huset längst in i staden. Prata med mannen i mitten så får du följe av två magiker, Palom och Porom, följa dig till Mount Ordeals. Innan du nått slutet på berget så träffar du Tellah. Efter detta ska du fortsätta klättra på berget, på toppen så kommer bossarna.

Bossmöte

Milon

HP 3 500

Slå ut medhjälparna (200 HP styck) och lägg sen fokus på Milon.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Milon »

Bossmöte

Milon Z.

HP 3 523Svagheter Fire, HolyStark mot Absorberar Ice

Det svåraste med denna boss är att du inte får någon vila efter förra bossen (hans första form). Hela er men Cecil ska behållas förgiftad så mycket som möjligt.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Milon Z. »

Bossmöte

Dark Knight

HP 4 520

Denna strid är storystyrd, du ska inte besegra honom. Ställ dig i den bakre raden och försvara dig. Vänta ut striden.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Dark Knight »

Paladin

Tellah återfår minnet och kommer nu ihåg alla sina magier (typ alla i spelet) samt magin Meteo. Lämna berget och återvänd till Mysidia. Prata med mannen i huset så öppnas ett stängt hus i stadens nordöstra hörn. Gå in där så kommer du till Baron. Gå till baren och prata med Yang och spöa dem.

Bossmöte

Yang

HP 620

En rätt så vanlig strid, inga speciella tips.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Yang »

Vila efter detta och gå till stadens vänstra hörn och lås upp dörren i vattnet. Gå igenom grottan tills dess slut. Uppe vid slottet så gå runt åt vänster och ta första dörren till höger inne på borggården. Fortsätt mot kungens rum så kommer …

Bossmöte

Baigan

HP 4 444

Det svåra med denna boss är att hans två armar är som separata fiender, som kan dödas. Om du dödar bossen och någon arm lever så kommer den göra massiv skada på en av dina vänner.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Baigan »

Fortsätt upp i slottet och prata med kungen.

Bossmöte

Cagnazzo

HP 5 312Svagheter Ice, Lightning

Använd Lightning-magier när den omges av vatten. Passa dig när den kryper in i skalet, slå då ut den fort.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Cagnazzo »

Troia

Efter detta så kommer ni att träffa Cid och ni kan äntligen flyga med luftskeppet. Flyg nordväst till en stad omringad av skog – Troia. Landa precis utanför staden och gå in i slottet. Töm slottet på skatter och utrusta alla med icke-metaliska rustningar och vapen. Med andra ord Leather och liknande. I slottet träffar du också på Edward som ger er ett föremål. Gå sen ut på kartan och in i staden vid sidan av slottet. Köp inte passet i puben utan handla rustningar och vapen och utrusta er väl. Glöm inte bra Items heller.

Magnetic Cavern

Lämna Troia till fots och gå rakt upp tills du når en lite rund skog. Detta är Chocobo Village. Prata med en svart/mörkblå Chocobo så får du flyga den ute på kartan. Flyg österut så når du snart en enskild ö med skog och berg på. Landa där och gå in i grottan. Detta är Magnetic Cavern. Om du bär metall av nåt slag på dig så kan du inte röra dig i strid, därav mitt tidigare tips om att bara ha läder-utrustning/vapen.

Utrusta gärna Cecil med båge och pilar, eller låt honom hela alla under strid. Tellah får kasta magier och de andra slåss. När du tagit dig igenom denna stora grotta så får du möta bossen Dark Elf med sin drake Dark Dragon.

Bossmöte

Dark Elf & Dark Dragon

HP 23 890

Utan Edwards hjälp kan du inte klara denna boss.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Dark Elf & Dark Dragon »

Dra efter detta tillbaka till Troia Castle och prata med de i tronrummet. Sen ska du tillbaka till ditt luftskepp.

Tower of Zot

Ni kommer till ett torn – Tower of Zot – fast du är på botten. Ta dig hela vägen upp till tornets topp, där väntar en överraskning. Kan du gissa? Ja, en boss!

Bossmöte

Sandy, Cindy & Mindy

En knivig fight, men kör på som vanligt men ta först ut Sandy, sen Mindy och sist Cindy.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Sandy, Cindy & Mindy »

Efter striden så fortsätt vidare. Efter scenerna som utspelas så ska du då du räddat Rosa utrusta laget med bra saker innan du fortsätter.

Bossmöte

Valvalis

HP 8 636

När hon blir en virvelvind kan bara Kains Jump-attack bryta mönstret. Gör detta så fort du kan annars blir hon väldigt svår.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Valvalis »

Efter detta så kommer ni att vara tillbaks i Baron där Kain ger dig föremålet Magma som ska ta er ner i underjorden i sökandet efter de fyra mörka kristallerna. Så när du väl får flyga igen ska du flyga rakt söderut till en stad, Agart, vid ett berg på en liten ö. Gå in i staden och fram till första byggnaden rakt fram uppe på en kulle. Där inne finns en brunn som du ska slänga ner Magma i. Lämna staden och flyg över hålet i berget och tryck på -knappen för att åka ner.