image/svg+xml Ta mig upp

Baigan

HP: 4 444 MP: ? Lvl: 9

Så besegrar du Baigan

Baigan har två armar som fungerar som separata mål, bägge har 460 HP var och kan dödas var för sig – Right Arm, och Left Arm. Dessa är alltså lätta att döda, men ganska fort efter båda dödats så återupplivar han dem.

Baigan har inga svagheter och när du anfaller honom med en magi så kommer han att svara med att kasta Refect på sig själv. När detta händer så då tar du och kastar Reflect på till exempel Yang istället (Porom kan kasta denna magi). Trixet nu är att kasta alla magier på Yang, då studsar de på Baigan och går igenom hans Reflect! Detta är ett klassiskt Final Fantasy-trick.

Attackera endast kroppen med starka magier, till exempel Thunder-magier. Använd vanliga slag med Cecil. Yang kan använda Kick för att själv döda armarna. Porom kan köra med den klassiska helningen på de andra och sig själv.

Baigans hämnd

När kroppen är död så kommer armarna att göra “Explode” på två av dina gubbar och sedan är han klarad. Du kan undvika detta genom att se till att en av – eller bägge – armarna är döda vid det tillfälle bossen dör, men det är lite svårt att få till eftersom han återupplivar dem rätt fort. Lyckas du få in en sista Kick med Yang som dödar allt så klarar du dig, håll annars minst tre personer vid liv (eller med hög HP) för att överleva med minst en person och slippa Game Over precis på slutet.

Skrivet av: Webmaster och Kain_Highwind