image/svg+xml Ta mig upp

Sista delen

Några scener utspelas här nere och när ni väl återfår kontrollen har ni landat vid ett slott. Gå in i slottet, Dwarven Castle, och prata med kungen. (PS. Här kanske ni känner igen frasen “Rally-Ho” från FFIX och staden Conde Petie!) Ni snackar med kungen och efter en stund…

Boss: CalbrinaHP: 5 400
Boss: GolbezHP: 2 301

Prata med kungen igen för info om vad ni ska göra. Leta igenom hela slottet och handla sen. Nere i källaren finns en Fat Chocobo där man kan lämna och hämta prylar (som man tidigare lämnat vid en annan Fat Chocobo, det finns en sådan uppe i Chocobo Village vid Troia). För att få fram Fat Chocobo behövs dock lite Gysahl Greens, de finns i krukorna till höger. När du är klar så prata med mannen vid bokhyllan till vänster om Fat Chocobo. Han öppnar en lönndörr och via den kan du komma ut bakom slottet. Fortsätt upp åt vänster på kartan så når du snart Tower of Babil.

Detta torn är fyllt av många bra vapen och rustningar så sök igenom tornet ordentligt. Du kommer också att gå upp många levels då du letar skatter. Men hela dig ofta och spara då du kan, rymm i värsta fall från striderna. På våning åtta så träffar du på Rubicant, Golbez underhuggare, och doktor Lugae.

Boss: Dr. Lugae & BalnabHP: 5 000 / 4 900
Boss: Balnab ZHP: 4 600
Boss: LugaborgHP: 9 400

Efter striden får ni Tower Key som öppnar det låsta rummet på våning fem. Gå in där och spöa vakterna. Efter en heroisk insats så ska ni springa ner till första våningen igen (pust o stön). På vägen ut så är det lite på håren men ni flyr från underjorden och grottan ner dit stängs för alltid.

Flyg till Baron och gå och snacka med gubbarna i blått till höger ute på slottets borggård. De fixar en krok till luftskeppet så att ni kan lyfta upp och flyga runt med Edwards Hover Carft. Så leta upp den och flyg sen norrut från Troia till en ö där Tower of Babil sticker upp ur marken. Landa vid slottet och gå in.

Detta är Eblan Castle, det är tomt på folk men fullt av skatter och inga fiender (bara i vissa kistor)! Sök igenom slottet och gå sen ut till din Hover Craft. Åk över stenarna till Cave of Eblan.

Gå igenom grottan så kommer du snart till en liten by i grottan. Handla och vila. Efter att ha pratat med lite folk så får ni veta att deras prins ska gå iväg och döda Rubicant. Så spring vidare i grottan så träffar ni på Rubicant med en man i slutet. Han heter Edge och slår er följe. Gå vidare så kommer ni in i Tower of Babil igen (usch) där ni ska ta er ner till nedersta våningen.

Boss: K. Eblan & Q. EblanHP: 60 000 / 60 000
Boss: RubicantHP: 34 000

Gå in i rummet ovan och fortsätt till ett nytt skepp, Falcon. Dra till dvärgarna och prata med kungen så får ni “Necklace” för att komma in i Sealed Cave. Gå ner i slottets källare och in i rummet där och kolla igenom sängarna för att hitta Cid. Han fixar så att skeppet kan flyga över Magma, Lava. Flyg söderut och följ bergsväggen åt väster tills du når en liten stad, Tomra. Här bör du bunkra på dig saker (till exempel har det varit svårt att få tag på Life, Hi-Potion och Tent på länge). Lämna staden och flyg åt nordväst och gå in i grottan.

Att tänka på innan du fortsätter. Om du inte har Float och Wall (Rosa level 35 respektive 36) så borde du gå igenom grottan till dess att du kommit till kristall rummet. Då borde du ha lärt dig Float och Wall, samla annars ihop till det. Lämna kristallrummet UTAN att ta kristallen. Dra till Cave of Summons och skaffa Levia och Asura i slutet. För du behöver kasta Float på alla på varje våning i grottan dit och sen Wall på bossarna där. OBS! Kasta Float på alla samtidigt genom att trycka vänster i menyn så kostar det ändå bara 8 MP för alla istället för 8 MP per styck. I Land of Summons finner du drottningen och kungen i botten av biblioteket.

Boss: AsuraHP: 31 005
Boss: LeviathanHP: 51 000

Prata med kungen bredvid drottningen efter att du har spöat henne.

Återvänd till Sealed Cave och gå till slutet om du redan gått dit. Om du redan kan Wall och Float så behöver du inte gå genom grottan först utan direkt dra till Land of Summons.

Använd Necklace på dörren i Sealed Cave och gå in. Typ alla dörrar här är TrapDoor som du måste besegra för att få komma in i låsta rum. I slutet av grottan så får du möta bossen EvilWall.

Boss: EvilWallHP: 28 000

Kör sen Warp, eller gå ut, så följer en scen vid utgången. Flyg till Dwarven Castle och prata med kungen. Flyg sen ert modifierade flygskepp till nordöstra hörnet där en svart fläck ska finnas mellan en massa berg. Tryck på X-knappen för att komma upp till ytan. Åk direkt till Mysidia så följer ytterligare några scener vartefter du ska gå in i det nya luftskeppet. Använd den övre spaken i luftskeppet för att flyga runt där du är, och kristallen för att flyga mellan månen och jorden. Fat Chocobo finns här och du kan sova gratis.

Flyg upp till månen och landa så nära “Lunar Path” (kolla kartorna) som möjligt. Om du vill så kan du ta dig till Bahamut Cave för att skaffa Summon Bahamut, men det är svårt fast nästan ett måste förr eller senare. Som sagt gå genom Lunar Path så kommer du ut på en annan plats. Håll på så och gå frammåt tills du kommer in i Crystal Palace. Prata med mannen i mitten, FuSoYa, och hela dig till höger och vänster om honom. Återvänd sen till skeppet och flyg ner till jorden.

En lång scen spelas upp och efter det så ska du ta dig igenom stället du hamnat på. Efter första Save Point:en så kommer en lång smal gång, på den väntar några du känner igen.

Boss: ElementsHP: 16 000 per styck

Efter detta så bör du kuta tillbaks och spara och sen fortsätta vidare.

Boss: CPU (+ Defender & Attacker)HP: 30 000 / 3 000

Efter detta så kan du fritt utforska världen innan sista striden. Mitt tips är att du gör det, skaffar diverse Summons och går upp en massa levels, för det är med dessa krigare du kommer fightas tillsammans med i sista striden så de måste vara starka. Att ha som jag (levels: Kain 44, Cecil 42, Rosa 40, Edge 38 & Rydia 38) är inte direkt lätt, men så kom jag till slutet på under 17 timmar. Samla helst upp er så att Rosa kan Holy och Life2, Rydia bör kunna alla Level 3 magier samt Bahamut, och alla över level 50 (3000 HP).

Då du känner dig redo så återvänd till Crystal Palace och gå till plattan i mitten av kristall-rummet. Grottan ni kommer till är stor, först 7 våningar och sen ytterligare 5 våningar i slutet, och innehåller många skatter och många svåra fiender. Det finns också speciella vapen här för alla gubbarna men de vaktas av mycket starka fiender, mini-bossar. I slutet av grottan så finner du sista bossen och HP/MP fylls till max!

Boss: ZeromusHP: 115 000

Lycka till!

Slut på guiden - tack för att du läste!