image/svg+xml Ta mig upp

Cagnazzo

Kainazzo

HP: 5 312 MP: 322 Lvl: 16

Så besegrar du Cagnazzo

Cagnazzo är en liten luring. Han har tre former – en normal (se bilden), en där hans fötter täcks av vatten, och en där han kryper in i sitt skal. Taktiken och hans anfallsmönster ändras fär de olika formerna.

Normal

När han är helt vanlig (som på bilden) så är han inte direkt sårbar för något men fysiska attacker funkar fint. Eventuellt kan magikerna få vila lite, för snart byter han form och då måste de vara redo.

Vatten-form

I formen där vatten omger honom (som en slags sköld) så måste du snabbt bryta detta med en Lightning-magi – Thundaga/Lit 3 gör nästan 1000 HP i skada. Hans svaghet i denna form är just Lightning och Ice – men bara Lightning-magier kan bryta hans vatten-form. Försök få in de smällar du kan eftersom du kan göra striden lättare genom att utnyttja hans svagheter här.

Om du väntar för länge så kommer han att attackera er med Tsunami som gör stor skada på alla.

Ett tricks för att få han snabbt ut ur denna vatten-form är att kasta Thunder istället, för den kastas mycket snabbare (men gör då inte så mycket skada).

Om du fått tag i BoltClaws till Yang så kan hans Power-attack göra massor av skada på bossen.

Skal-form

När han skadats tillräckligt kommer han att gå in i sitt skal och börja hela sig. Detta är lite jobbigt och han måste avslutas fort. För att försvåra för er tar han väldigt lite skada av era attacker, så det smartaste nu är att spara på allt krut och hela er istället. Efter en liten stund återgår han till sin normala form.