image/svg+xml Ta mig upp

Vanliga frågor

Här tänkte vi samla några av de vanligaste problemen man stöter på i detta spel. Kom också ihåg att kolla alla tips för bossarna, och läsa guiden, för att komma dig vidare när du kör fast!

Gå direkt till:

Vilka jobb/klasser ska man starta med? Hur får man kanoten? Hur får man luftskeppet? Hur får man Excalibur? Hur får man Adamantite?

Vilka jobb/klasser ska man starta med?

Eftersom man inte kan byta klass/jobb efter man väl valt dem i starten så är det smart att fokusera på balans. Krigarna är starkare i anfall och försvar, men de kräver dyra vapen. Magikerna kan orsaka enorm skada, men de är svaga och deras magier är dyra. Ett förslag som aldrig är fel är 2 Warrior, 1 White Mage, 1 Black Mage. Vi har fler förslag i vår guide.

Hur får man kanoten?

Med kanoten kan du segla igenom de ljusblå vattendragen som finns lite här och där på kartan. Du får kanoten när du nått Crescent Lake som en del av storyn. Inne i staden ska du gå till höger ut i skogen (utan att lämna staden) och finna en massa gamla män som står i en cirkel. Prata med mannen nede till höger så får du en kanot. Frågan är vart han gömt den medan han väntade på dig …

Hur får man luftskeppet?

Se vår guide, andra delen, för fler detaljer. Samt vår kart-sida. Men kort beskrivet så ska du:

Besegra Evil Eye i Ice Cavern. Han tappar Levistone, ta den och lämna grottan. Återvänd till din båt, åk söderut förbi Crescents hamn. Där finner du snart en å med mark runt, och en öken. Gå till öknen och använd Levistone via item-menyn. Du får nu luftskeppet.

Spelar du spelet på mobil så används Levistone automatiskt när du går in i öknen.

Hur får man Excalibur?

Med föremålet Adamantitet så kan du gå till Mt. Duergar (se kartan) där alla dvärgarna bor. Gå till rummet högst upp till vänster, där står en dvärg och smider och önskar sig världens starkaste material – Adamantitet. Ge det till honom så smider han Excalibur till dig. Gratis!

Hur får man Adamantite?

Adamantite behövs för att få Excalibur. Du finner Adamantite i Flying Fortress, som du når genom att gå igenom öknen till Tower of Mirage och klättra upp för dess tre våningar. Se guiden, tredje delen, för mer detaljer. Men när du är i luftslottet på tredje våningen (där den stora vita kristallen är, den där du ser vart sista bossen gömmer sig) så finner du detta föremål i ett rum längst ned till vänster.