image/svg+xml Ta mig upp

Kary

Fiend of Fire, Kali, Marilith

HP: 1 200 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Kary

Ett litet sidospår men hennes namn Kary är en felöversättning, hon skulle heta Kali egentligen i NES-versionen. I senare översättningar blev hon Marilith.

Kary använd gärna magiattacker som baseras på eld, som Fire2. Om du kastar NulFire (NulBlaze) så dämpar du denna skada och får lite mer chans att överleva denna strid. En annan magi som är bra är Invis1 eller Invis2 (en nivå 6 vit magi) om du har den, då kommer hon också oftare missa sina fysiska attacker på er – något hon prövar sig på rätt ofta.

Smörjer du också ditt party med Haste (eller Fast som den heter på NES), en svart magi, så hjälper det självklart eftersom du då kan landa fler attacker och alltså göra mer i skada per runda. Temper är inte heller fel. Lite helning gör susen, som vanligt, men det är värt att nämna så att det inte glöms bort.

Rustningar som skyddar mot eld hjälper, det ska finnas lite såna spridda i grottan innan denna strid. Hennes svaghet är Ice, så om du har Ice Brand kan du göra mer skada. Av magier ska det mesta mot henne unvikas, förutom just Ice-baserade magier.

En annan intressant svaghet med Kary, om du skulle ha problem med strategin ovan, är att hon kan utsättas för nästan alla statusattacker – Sleep, Confuse, Slow och Silence!

Matchen är över efter några rundor och kan sägas vara lättare än striden mot Lich.