image/svg+xml Ta mig upp

Hemligheter

Det är det första FF-spelet, så det är ganska intressant att se att de lyckades få in en mängd hemligheter redan från starten. Bland annat har vi kanske världens allra första minispel, ett litet spel inne i spelet. I alla fall världens första minispel i ett JRPG.

Minispel: pussel

När du är uppe i luften på ditt luftenskepp så ska du hålla inne -knappen hela tiden medan du trycker på -knappen 55 gånger (nej, jag skojar faktiskt inte ens). Då får du upp ett välkänt pussel där man ska flytta siffror i rätt ordning. Spelet håller koll på dina bästa tider. Priserna du får är:

  • Under 6 minuter – Potion
  • Under 4 minuter – Potion & Antidote
  • Under 2 minuter – Potion & Antidote & Golden Needle
  • Första Plats – 10.000 Gil
  • Andra Plats – 5.000 Gil
  • Tredje Plats – 2.000 Gil

Näst bästa svärdet: Excalibur

Du måste först hitta Adamantite, ett material som behövs för att få Excalibur. Du finner Adamantite i Flying Fortress (nås när du klättrar upp för Tower of Mirage). Se guiden, tredje delen, för mer detaljer. I luftslottet, på tredje våningen så finner du ett rum längst ned till vänster, där inne ligger Adamantite.

Med Adamantite i dina fickor (!?) så kan du gå till berget där dvärgarna bor – Mt. Duergar (se kartan). Där inne ska du in i rumemt högst upp till vänster. Ge dvärgen där Adamantite så smider han Excalibur till dig. Gratis!

Bästa svärdet: Masamune

Till skillnad från Excalibur så är Masamune både enklare att få, och starkare. Men det ligger begravt djupt nede i den sista grottan, så mest troligen får du bara användning för det mot sista bossen.

Efter du har använt Lute och kommit ned helt till våning B4 i Chaos Shrine, direkt efter du besegrat Kraken och tagit trappan ned, så är du på rätt våning. Från trappan du kom ned via så ska du gå ned så till höger i svängen och så direkt ned igen. Fortsätt gå höger och så ned omvartannat tills du når en smal zickzack-gång, följ den till ett rum – här inne är en kista med Masamune.

Hemlig boss: Warmech

Det är i Flying Fortress (nås via Tower of Mirage) mot slutet av spelet du kan möta denna superboss. På våning fem, i den långa korridoren där du hittar kristallen och besegrar Tiamat, där kan Warmech dyka upp som en slumpmässig strid, istället för vanliga fiender. Men det är bara en chans på 64, så du får jobba rätt hårt för att möta honom. Han har 2000 HP och inga svagheter.