image/svg+xml Ta mig upp

Första delen

Innan du börjar spela så rekommenderar jag starkt att du läser våra korta “kom igång”-tips på guidens startsida. Där får du lite tips på vilka jobb du borde välja.

Cornelia

Börja med att gå in i staden och prata med första vakten så förs du till kungen. När han är klar så lämna slottet – Castle Cornelia – och gå in i staden. Handla items, magier, vapen och utrustning. Lämna sedan staden och gå nordväst tills du når en ruin.

Temple of Chaos

Dessa ruiner är Temple of Chaos, upp i mitten här finns prinsessan du ska rädda, vaktad av den första bossen.

Bossmöte

Garland

HP 106

Vanliga anfall funkar bra här, magier som Dia1 och Fire1 ännu bättre.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Garland »

Efter striden frigör ni prinsessan Sarah och ni återvänder automatiskt till slottet där du får Key Item Lute (prata med Sarah vid sidan av kungen). Kungen bygger en bro till andra stranden norr om slottet. Lämna slottet och gå upp mot denna bro, när du passerar den startar ett litet intro som var ganska banbrytande på sin tid.

Pravoka

Efter att du har passerat bron så gå åt öst tills du når en liten stad, Pravoka. Gå in i staden, handla det du har råd (samla gärna lite Gil ute på kartan för att få råd med bättre utrustningar, vapen, och magier).

Gå sedan till stadens övre vänstra hörn. Här står några busar – ett gäng pirater ledda av den fruktade piraten Bikke. Prata med Bikke (han i mitten) så visar det sig att de inte gillar er.

Bossmöte

Pirate

HP 6

De är nio stycken, men de har lite HP så bara anfall och se till att hela dig.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Pirate »

Du får nu en båt av piraten, som ursäkt. Båten ligger i hamnen precis utanför byn.

Till havs

Lämna Pravoka och ta båten. Om du inte köpt allt som går att köpa än så kan det vara en idé att samla lite Gil här i krokarna och tömma butikerna i Pravoka först.

Elfland

Väl på havet ska du styra skutan västerut för att komma ut på det stora havet, fortsätt så sydväst för att nå en hamn ett stycke längre ned. Stig ur båten och vandra söderut. Du når snabbt staden Elfland med tillhörande slottet Elven Castle.

I staden finns level 3 och level 4 magier (vita och svarta), samt bra vapen och utrustning. Detta kostar så klart fläsk, så du bör nog samla lite. Mest Gil får du genom att spöa Ogres utanför staden (195 Gil styck). Köp på dig så att du blir stark: Så mycket av vapen och rustningar du orkar samla till, samt en eller flera level 3-magier. Jag rekommenderar även ett gäng Antidotes (inte under 10 stycken) för du kommer bli förgiftad mycket.

I slottet finns prinsen som är sjuk och behöver medicin. Detta blir så klart din jobb, även om det är lite invecklat.

Marsh Cave

Lämna staden och vandra västerut och sedan upp i skogen mellan bergen. Sök dig västerut och sedan söderut så fort bergen tar slut där vid västkusten. Följ den enda vägen ned mot målet (använd kartan som stöd) – ett hål i marken – Marsh Cave. Hoppa ned i hålet.

Gå nedåt i grottan för att komma till nästa våning. Här ska du gå sydöst för att nå nästa trappa. Denna våning har många rum, de är uppbyggda efter ett rutnät på 4 x 4 rum. Gå höger till det andra rummet, gå sen ner till det tredje rummet. Gå in och fram till kistan.

Bossmöte

Piscodemon

HP 84

Du möter 3-5 stycken. Hoppas du har några level 3-magier med dig, så som Cure2/Cura, Dia2, eller Fire2/Fira, de kommer underlätta för dig.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Piscodemon »

Du får Key Item Crown ur kistan. Lämna grottan.

Western Keep

Tillbaka ute i den friska luften ska du nu besöka en ruin. Vandra ut från bergspasset och fortsätt norrut tills du når en ruin – Western Keep. Gå in i ruinen och in i det mittersta rummet. Prata med mannen på tronen – kungen.

Bossmöte

Astos

HP 168

Så länge du helar dig flitigt och låter de andra anfalla så går denna strid undan.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Astos »

Du får Key Item Crystal Eye efter att du besegrat detta monster. Detta viktiga föremål, Crystal Eye, är vad det låter som – ett öga gjort av kristall. Det finns en häxa i en grotta som saknar det, låt oss fortsätta spelet och återlämna det.