image/svg+xml Ta mig upp

System

Så här funkar det att spela spelet. Denna sida är bra för er som aldrig spelat ett FF-spel förut eller som aldrig spelat detta FF-spel. Sidan kan även ha tips för gamla veteraner.

I strid turas man om att slåss med fienden. När det blir din tur får du för varje karaktär välja vad som ska göras. Är din karaktär snabb så kan han i en attack göra flera slag. Allt från ett slag och upp till 99 kan jag tro.

I detta spel så köper man magier till de som kan använda dem. Man får fyra att välja mellan men kan bara komma ihåg max tre, så välj klokt. Alla magier är sorterade i maginivåer. För varje nivå kan varje magiker kasta de magierna ett antal gånger, kallat MP. Varje magi kostar en MP på den nivån att kasta, du får fler MP när du går upp level.

I Item-menyn kan du välja ett vapen eller en rustning två gånger för att se vilka som kan ha det. Rustningar, vapen och liknande passar inte alla yrken.

Spelet har också många smarta funktioner, tryck på R2 för att direkt kunna spara spelet i en Memo-fil som raderas då du stänger av eller kör reset på konsollen. Tryck Start + Cirkel samtidigt för att komma åt världskartan. Tryck L2 för att nå Config-menyn, längst ner kommer du åt listor med alla Items du tagit och alla fiender du spöat. Jättebra för att ha koll på läget.