image/svg+xml Ta mig upp

Andra delen

Med Crystal Eye i din ryggsäck kan du göra så att häxan Matoya kan se igen, då blir hon säkert glad.

Matoyas grotta

Återvänd till ditt skepp och segla upp till Cornelia Castle men runt slottet och under bron. Leta upp hamnen och stig av. Gå norrut till Matoya’s Cave. Prata med häxan Matoya i det stora rummet, hon ser att du har Crystal Eye och byter den mot en Jolt Tonic. Denna tonic är en slags supermedicin, kanske den kan hjälpa prinsen i Elfland?

Den magiska nyckeln

Du ska nu återvända till Elven Castle och prata med prinsen. Han blir frisk av Jolt Tonic och ger dig Key Item Mystic Key som tack. Du kan nu låsa upp alla låsta dörrar du stött på i grottor och slott!

Gör detta först om du vill, innan du fortsätter. Bland annat var det två låsta rum (uppe till höger och nede till höger) i Chaos Temple i början av spelet, samt flera rum (med många kistor) nederst i Marsh Cave.

Efter att du länsta skatter (valfritt så klart) så ska du ta dig till Castle Cornelia för att fortsätta med storyn. Här finns två låsta rum på första våningen, de är fyllda med kistor, i en av dem ligger Key Item Nitro Powder.

Mt. Duergar

Gå till båten och segla åt väster och aningen åt norr. Där ska en hamn finnas där du kan gå i land. Gå sydväst så når du snart en grotta, Mt. Duergar, där en massa dvärgar bor. Gå längst söderut i denna grotta och prata med dvärgen där så spränger han upp ett hål i marken. Du kan nu segla ut på det stora havet ute på kartan!

Lämna grottan (men missa inte alla kistorna i rummet till vänster om där du pratade med dvärgen som sprängde hålet). Återvänd till ditt fina piratskepp och segla igenom det nya hålet. Segla vidare västerut så når du snart staden Melmond.

Melmond

Här ska du handla på dig det som kan behövas (till exempel ett gäng på 5-10 Gold Needles skadar inte) och sen bege dig västerut och sedan söderut. Leta dig ner mellan bergen så kommer du till grottan Terra Cavern.

Terra Cavern

På första våningen så gå åt sydöst för att nå första trappan. På nästa ska du åter gå åt sydväst för att komma till sista trappan. På denna våning kan du möta Cockatrice-fråglar som kan göra dig till sten, så bär med dig en massa Gold Needles, eller fly.

Vandra sen kort åt höger, sen upp, vänster och sist ner så ska du vara nästan där du kom upp till våningen. Du ska stå vid ett rum, där inne väntar en boss.

Bossmöte

Vampire

HP 156

Om du är runt level 15 så ska det inte till mer än två slag för att besegra denna boss.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Vampire »

Av bossen får du Key Item Star Ruby.

Lämna grottan.

Titan’s Tunnel

Ute på kartan ska du gå nordväst för att finna en annan grotta. Detta är Titan’s Tunnel.

Prata med stenjätten så får han Star Ruby av dig och du kan fortsätta genom tunneln. Gå söderut på andra sidan så kommer du till nästa grotta. Där finns en vis man som ger dig Earth Rod.

Återvänd nu till Terra Cavern.

Tillbaka i Terra Cavern

Gå till stället där du spöade Vampire och fortsätt genom dörren till höger, gången här leder till en sten där du ska använda Earth Rod. Gå ner där och gå sedan nordväst till nästa våning. Gå västerut så möter du snart bossen.

Bossmöte

Lich

HP 800Svagheter Fire, DiaStark mot Ice

Dela ut slag, kasta Haste på dina starkaste gubbar, se till att hela dig om det är så.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Lich »

Gå på teleporten bakom kristallen så hamnar du utanför grottan. Återvänd till Melmond och köp det som kan behövas.

Crescent Lake

Ta nu din båt och åk sydöst och följ strandkanten runt hela den stora första ön med Elven Castle. Efter ett tag når du en hamn på öns östra udde, gå av här. Gå åt väster så når du Crescent Lake. Handla på dig allt gott och gå sen bakom magiaffärerna och åt höger så hittar du tolv visa män. En av dem som står nede till höger i cirkeln ger dig en kanot.

Lämna staden och gå ner i vattnet så hoppar du direkt i kanoten. Paddla igenom vattenlabyrinten så når du snart en öppning åt väst. I mitten finns en vulkan, Mt. Gulg.

Mt. Gulg

Gå in i berget och gå åt väster till nästa våning. Gå sen bara västerut för att nå nästa våning. Gå sen åt öst för att gå ner ytterligare en våning. Gå nu sydväst för nästa våning. Gå sydöst för näst sista våningen. Gå sen söderut för sista våningen. Sista våningen är stor, men det finns bara några kistor i rummet längst till vänster, och bossen väntar med kristallen i rummet nede i vänstra hörnet (allt annat är tomt).

Bossmöte

Kary

HP 1 200Svagheter Ice

Haste, Ice Brand och lite helning gör susen.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Kary »

Lämna berget via teleporten och återvänd till staden och till ditt skepp.

Ice Cavern

Åk med båten norrut så ska du komma åt en liten å som du ska följa. I slutet finns en grotta, Ice Cavern, och den ska du in i.

Ta dig genom grottan så hittar du snart ett rum med två kistor, en sten och en massa sprickor i golvet. Ta kistorna och gå på en spricka. Ta dig vidare genom grottan så får du snart chansen att falla genom ytterligare ett hål, då landar du vid stenen … och en boss.

Bossmöte

Evil Eye

HP 162

Ett eller två svärdhugg dödar denna boss/fiende

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Evil Eye »

Efter detta kan du ta stenen – Levistone – och leta dig ut från grottan.

Luftskeppet

Återvänd till din båt, åk söderut förbi Crescents hamn. Där finner du snart en å med mark runt, och en öken. Kör skeppet in mot ån så hoppar du ut i kanoten, och kan så komma i land. Gå till öknen och använd Levistone för att få luftskeppet.

Ta det och flyg nordväst till en massa små öar på den norra kontinenten. Det är en massa hål i dem, flyg österut så ska du hitta ett tempel, Citadel of Trials. Strax ovanför denna plats finns en liten udde, där är en pytteliten fläck med grönt gräs du kan landa i, du får så gå hela vägen runt för att nå Citadel of Trials.

Citadel of Trials

Här inne ska du prata med mannen och fortsätt till nordvästra hörnet och sätt dig i tronen. Vandra genom en massa teleportrar så kommer du till slut till en boss.

Bossmöte

Zombie Dragon

HP 268Svagheter Fire, DiaStark mot Ice

Denna boss dör på några slag, ingen speciell taktik krävs.

Behöver du mer hjälp? Fler tips för att besegra Zombie Dragon »

Ta kistan för att få Rat Tail och sätt dig i tronen.

Level up!

Återvänd till skeppet och flyg till öarna med hål i, i mitten av den norra delen av kartan. I ett av dessa (finn ön med två hål i, gå ned i det till höger) hittar du Bahamut, han är snäll. Visa Rat Tail för honom så går alla dina gubbar upp i klass (Warrior blir Knight, dina Mages blir Wizards, etc – mer om jobb/klasser) och kan använda bättre magier och rustningar.