image/svg+xml Ta mig upp

Guide

Innan vi börjar

Denna guide förutsätter att du spelar på svårighetsgraden Easy (lätt) och att du kör Playstation-versionen av spelet. Spelar du NES-versionen (originalet) så läs först på Historia-sidan om vad som är nytt/annorlunda i denna remake.  Originalet är också mycket svårare. Det finns också en tredje version av detta spel, släppt till PSP, iPhone och Android-mobiler, den påminner mest om Playstation-versionen.

Guiden berättar inte exakt vart varje skatt ligger (utom de viktigaste för att komma vidare), eller exakt hur du ska gå i varje grotta, så lite får du anstränga dig för att komma igenom spelet trots guiden. Guiden hjälper dig med vart du ska, vad du ska förväntas göra/hitta, hur du besegrar alla bossar, och annat som är viktigt för att kunna klara spelet. Ta hjälp av kartor-sidan samtidigt som du spelar. Lycka till!

Vilka jobb ska jag välja?

Bekanta dig gärna först med de olika jobb som finns, då de alla har sina unika nackdelar och fördelar. En blandning av jobb är att rekommendera.

Ett förslag är att helst ha två med offensiva jobb, så som Warrior, du kan också byta ut en av dem till en lite svagare Theif, Black Belt eller Red Mage. Sen kan du balansera dessa bråkstakar med två magiker, en White Mage och en Black Mage. Du kan alternativt byta din White Mage mot en Red Mage, men undvik att spela med två Red Mage eller tre magiker.

I slutändan bestämmer du själv hur du vill spela spelet, det finns de som klarat det med endast jobbet Black Belt, eller Black Mage. De olika kombinationerna bjuder på olika sorters utmaningar.

Guiden (3 delar)

Guiden är uppdelad i tre delar. Jag spelade med två Warriors, en Black Mage och en White Mage då jag skrev guiden när spelet kom till Playstation. När det kom till Android så testade jag denna guide med en Warrior, en Black Belt, en Black Mage, och en Red Mage.