image/svg+xml Ta mig upp

Chaos

HP: 4 000 MP: ? Lvl: ?

Så besegrar du Chaos

Vi rekommenderar level 40 på ditt party för denna boss.

Den sista bossen är också den svåraste bossen i spelet, inte helt oväntat. I NES-versionen har han “bara” 2000 HP. Men i den nyare GBA- och mobilversionen har han faktiskt 20 000 HP!

Har du Ribbons så ska de utrustas innan striden. I spelet (beroende på version) finns bara tre stycken. Bossen kastar gärna magier som dödar direkt, så du kan komplettera med NulDeath om du saknar Ribbons.

Är du på en level runt 40-50 och har Masamune så lär du göra över 1000 HP i skada per slag om du har Haste. Kombinera detta med den odödliga kombinationen Temper. Har du två, eller fler, fysiska kämpar som kan attackera så underlättar det.

Om du har valt ett gäng magiker så har du problem för denna boss står sig gott mot alla magier. Satsa i så fall på att hela, försvara  och skydda varandra med magier. Typlös skada kan funka.

För att försvara dig ska du använda en kombination av magier. Invisira gör att han missar ibland, Protera gör att ni tål hans slag bättre.

Eftersom detta är sista striden så ska du inte vara rädd för att använda Megalixir, Dry Ether och annat spännande du har liggandes. Vapen kan också användas som föremål, så som Healing Staff och Healing Helm, som kan hjälpa till med helning utan att använda upp MP.

Bossen kastar Curaja ibland, då helas han med 9999 HP. Han använder ofta elementbaserade magier på er alla, så att köra med NulBlaze, NulFrost och liknande hjälper dig massor. Har du NulAll så ska den självklart användas! Han kan också kasta Slow på er, bota det med en ny Haste.